Bier is iets wat ik persoonlijk niet te drinken vind, maar als het helpt tegen futloos haar wil ik het zeker wel eens proberen! In mijn haar dan natuurlijk. ;-) GUHL heeft een shampoo die moet zorgen voor intensieve stevigheid, en jawel, deze shampoo bevat bier. Zou dit echt een wondermiddeltje zijn voor je haar? Ik heb het getest!

‘Waarom zou bier goed voor je haar zijn? Ik drink het liever’ denk je nu misschien. Het punt is dat bier rijk is aan twee dingen: gerst en mout. Gerst staat erom bekend het haar te versterken en te beschermen tegen breukjes. Mout is vooral populair vanwege het volume effect.

Al in het oude Egypte werd het hop van bier geprezen als bewezen schoonheidsingrediënt. Bier dat hieruit gewonnen wordt is bijzonder rijk aan waardevolle vitaminen en staat met name bekend om zijn versterkende en verstevigende werking.

De Intensieve Stevigheid shampoo van GUHL bevat dus bier, maar daarnaast natuurlijk een heleboel andere ingrediënten. Die zie je hierboven. De shampoo bestaat voornamelijk uit water (zoals alle shampoos).Gelijk daarna komt Sodium Laureth Sulfate, een reiniger die veel mensen mijden vanwege het uitdrogende en irriterende effect dat dit kan geven. Ik heb hier zelf niet zoveel moeite mee omdat ik mijn haar vaak maar twee keer in de week was. Toch kan zo’n sterke reiniger een afknapper zijn voor mensen die dit liever niet gebruiken.

Vrij onderaan de lijst staat heel duidelijk: beer, of terwijl bier. Het zit er dus echt in! Niet zoveel, maar toch.

De shampoo zelf is bruin van kleur en ruikt naar mijn mening erg lekker. Lekker zoet. Onder de douche schuimt de shampoo goed. Dat vind ik niet verkeerd. Omdat de shampoos van GUHL erg geconcentreerd zijn heb je maar een beetje nodig voor je hele haar.

En, is mijn haar naar een paar weken gebruik minder futloos dan voorheen? Het antwoord hier op is helaas ‘nee’. Ik merk namelijk weinig verschil ten opzichte van andere shampoos. Wel heb ik het idee dat mijn haar iets dikker aanvoelt na het wassen, maar als ik geen mousse gebruik zit het nog steeds een beetje te plat naar mijn smaak. In dat opzicht vind ik het resultaat dus  wat tegenvallen! Verder vind ik het een prima shampoo. Het ruikt lekker, schuimt goed en maakt mijn haar uiteraard lekker schoon. Op de fles lees ik ‘verstevigt het haar vanaf de aanzet’. Ik had het leuk gevonden als de shampoo dat had kunnen waarmaken. :-)

Conclusie

Zoals ik al schreef vind ik de GUHL Intensieve Stevigheid biershampoo een prima shampoo die lekker schuimt en mijn haar lekker laat ruiken. Mogelijk nadeel is de SLS die er in zit, maar ik heb hier zelf geen problemen mee. Helaas merk ik na een aantal weken niet dat mijn haar steviger en minder futloos aanvoelt, en dat vind ik toch jammer omdat GUHL ons dat wel doet beloven. ;-) Ik vind het verder helemaal geen verkeerde shampoo, maar als je echt meer volume wil zal deze shampoo daar niet veel aan bijdragen.

De GUHL Intensieve Stevigheid biershampoo (200 ml) is te koop bij de drogist voor 6,40.