Anderhalf jaar geleden liet ik per ongeluk mijn geliefde MAC foundation kapot vallen in de badkamer, en sindsdien heb ik alleen maar foundations van Catrice gekocht. Die bevielen goed, maar toch wilde ik onlangs iets nieuws proberen. Tijdens een bezoekje aan Ici Paris XL liet ik mijn oog vallen op het merk BE Creative Make Up. De lichtste kleur van de Diamond Dew Glow foundation bleek een goede match, en niet veel later rekende ik af bij de kassa. Vandaag vertel ik wat ik van deze foundation vind!

De BE Creative Make Up Diamond Dew Glow foundation voelt als een tweede huid en geeft een perfecte dekking met één lichte beweging. De zijdezachte vloeistof transformeert zich in een gewichtloze finish en geeft een perfecte teint die natuurlijk glanst als van binnen uit. (bron)

De Diamond Dew Glow foundation is volgens het merk zelf dus een foundation die het gezicht een mooie glans geeft, goed dekt en prettig aanvoelt. Op de verpakking lees ik het volgende:

  • geschikt voor alle huidtypes;
  • schitterende afwerking;
  • van licht transparant tot volledige dekking;
  • ultra-zijdeachtige textuur;
  • licht en comfortabel.

Dat klinkt goed natuurlijk! De foundation is verkrijgbaar in zes tinten en er zit SPF 15 in.

De foundation komt in een zwart doosje met daar op informatie over het product. Ik vind zo’n doosje altijd wel chique. Op de achterkant staan de bestanddelen vermeld.

Uit het doosje komt een vierkanten, glazen flesje tevoorschijn waar 30 ml foundation in zit. Het flesje is geheel mat. So far, so good!

Het is een pompflacon, dit vind ik altijd het makkelijkste werken. Het is ook hygiënischer dan een tube.

Ik heb kleur 001, dit is de lichtste kleur. In eerste instantie vond ik deze kleur er nogal oranje uit zien. Hij is namelijk iets warmer dan mijn vorige foundation (dat was de Catrice All Matt Plus foundation). Toch zag het er in de winkel goed uit op mijn kaaklijn, dus ik ging er maar vanuit dat de kleur goed zou matchen.

Het viel me op dat de substantie erg dun is. Als ik niet oppas glijdt de foundation zo van mijn hand af.

De dekking op mijn gezicht is gelukkig goed! Op de foto’s heb ik de foundation aangebracht met een stippling brush. De kleur is inderdaad wat oranje, maar ik vind het persoonlijk niet té oranje. Het kan nog net denk ik. Op de foto’s is goed te zien dat de foundation de rode plekjes op mijn kin goed bedekken.

Om de foundation voor mij goed dekkend te krijgen heb ik twee á 3 pompjes nodig voor mijn hele gezicht. Dat vind ik persoonlijk wat veel en ik denk dat de foundation hierdoor wat sneller op gaat. Voor mij is dat dus wel een nadeel.

Over het effect van de foundation ben ik gelukkig te spreken! Het maakt mijn gezicht mooi egaal, verdoezelt oneffenheden en geeft mijn gezicht inderdaad een glow. Ik houd echter niet zo van glans op mijn gezicht, dus dat poeder ik af. Dit is sowieso wel een must om de foundation gedurende de dag goed op zijn plek te houden.

De longlasting van deze foundation kan beter vind ik. Aan het einde van de dag glanst mijn gezicht wat meer dan normaal en ik denk dat dit met deze foundation te maken heeft. Goed poederen dus!

Conclusie

Ondanks de paar nadelen die ik hiervoor benoemd heb, ben ik tevreden over de BE Creative Make Up Diamond Dew Glow foundation. Het had fijn geweest als hij wat zuiniger was in gebruik was. Ook de glans op mijn gezicht aan het einde van de dag had van mij niet zo gehoeven. ;-) Toch vind ik de foundation prettig in gebruik en het resultaat op mijn gezicht mooi. Voor een foundation van 15 euro vind ik dat best netjes.

De BE Creative Make Up Diamond Dew Glow foundation is exclusief te koop bij Ici paris XL en kost €14,95 per stuk.