Drie dagen geleden plaatse ik enthousiast een artikel met informatie over de Essence Merry Berry kerstcollectie. In december zou deze collectie in de winkels liggen, dus vorige week sprintte ik naar Kruidvat om te kijken of ze de collectie al hadden. Helaas! Na twee keer proberen was het raak, en kon ik wat producten meenemen. Ik had alles willen kopen, maar gezien mijn behoorlijke make-upcollectie besloot ik alleen de highlighter en een lipstick mee te nemen. Tijd voor een review!

Dit zijn ze dan, de producten uit de Merry Berry collectie die ik gescoord heb. De lipstick heb ik in kleur 02 Pink & Perfect. Naast deze kleur zijn er nog twee andere kleuren verkrijgbaar! Deze heten 01 let’s the berry-tales begin en 03 red rocks. Deze kleuren vond ik ook erg mooi, maar omdat ik al veel vergelijkbare kleuren heb, besloot ik ze toch maar te laten liggen. Bij Pink & Perfect kreeg ik dit gevoel niet, dus die nam ik mee!

De highlighter is in één kleur verkrijgbaar: 01 i love my golden pumps. Het is een gouden highlighter die een subtiel gouden glow belooft! Klinkt goed. Ik ben sowieso gek op highlighters, dus ik kon het niet laten om hem mee te nemen.

essence merry berry – highlighter powder – €3,39

Ik begin met mijn favoriet, de highlighter! Wat het is weet ik niet, maar van highlighters kan ik maar geen genoeg hebben. Ik gebruik het elke dag, omdat ik zo’n subtiele (of wat minder subtiele) glans op mijn gezicht gewoon erg mooi vind. Dit exemplaar had ik een paar maanden geleden al op Beautylab voorbij zien komen. Ik zag de swatches, en ik was verkocht. Die moest ik hebben.

P1160343

Nu heb ik ‘m zelf ook, en ik moet zeggen dat ik daar absoluut geen spijt van heb! Om te beginnen vind ik deze highlighter een plaatje om te zien. Oké, het doosje is van plastic en dat kan wat goedkoop aanvoelen, maar het sterrenreliëf maakt dat weer helemaal goed. Het poeder is van goede kwaliteit en brokkelt bij mij niet.

En dan de glans! Die vind ik móói. Het is een echte champagnekleur, die bij alle huidskleuren mooi staat denk ik. Hij is -naast je wangen- ook goed te gebruiken in een ooglook. En dat voor nog geen €3,50. Het proberen zeker waard! Ik denk dat ik deze highlighter nog heel veel ga gebruiken.

~~~

essence merry berry – lipstick – €2,39

Dan de lipstick! Ook deze zag er op het eerste gezicht goed uit. De verpakking is vrij simpel, maar wel opgeleukt met een gouden randje. Past perfect binnen het thema. Onderop zit een sticker met daar op de naam van de lipsticks. Voor ons beautybloggers is dit altijd handig. ;-)

De lipstick zelf ziet er ook prima uit! Mooi. Ik zou de kleur omschrijven als donker fuchsiaroze. Hij is namelijk niet heel fel roze. Ik vind dit zelf juist leuk zo in de winter! Felle, zomerse kleurtjes draag ik dan toch niet.

Gepigmenteerd is deze lipstick zeker, er komt lekker veel kleur vanaf! Zo zie ik het graag. Hij is lekker romig en glijdt moeiteloos over je lippen. Daarna zijn ze prachtig gekleurd! Op de eerste swatch lijkt hij wat mat, maar hij is in het echt wel een beetje glanzend. Er zit een licht (en lekker) zoet geurtje aan, maar ik ervaar dit niet als storend.

De lipstick bleef bij mij zo’n drie uur zitten. Na een maaltijd is het aan te raden om ‘m even bij te werken, want dan is de meeste kleur er wel af. Toch vind ik de longlasting helemaal niet verkeerd, zeker als ik het vergelijk met andere (veel duurdere) lipsticks. Echt een aanrader dus, en dat voor zo’n laag prijsje!

Full face: een close-up van de highlighter (helaas wat moeilijk te zien) en de lipstick in actie.

~~~

Ben ik nog steeds zo enthousiast over de Essence Merry Berry kerstcollectie? JA! Ook al heb ik maar twee producten getest, ik vind de collectie nog steeds prachtig. Kwalitatief goede producten die ook nog eens heel betaalbaar zijn. Good job, Essence! Stiekem zou ik nog wel wat nagellak en lipsticks willen kopen. ;-)

Wat vind jij van de Essence Merry Berry kerstcollectie?