Mijn haar is -helaas- van zichzelf vrij pluizig. Dit zal vast te maken hebben met het feit dat ik mijn haar regelmatig kleur, maar leuk is dat natuurlijk niet. Ik ben altijd op zoek naar fijne producten die mijn haar nét even wat gladder maken. De L’Oréal Paris Studio Line Hot & Straight producten kende ik al heel lang, omdat ik er goede dingen over had gelezen en ik het jaren geleden zelfs eens cadeau deed aan een vriendin. Zelf had ik het nog nooit gebruikt, maar daar is verandering in gekomen! Ik heb de L’Oréal Paris Studio Line Hot & Straight crème namelijk getest.

De Studio Line Hot & Straight lijn van L’Oréal Paris is speciaal ontwikkeld om je haar stijl, glad en pluisvrij te maken. Dat klinkt goed, toch? De gladmakende crème die ik getest heb is verkrijgbaar in twee vormen: in een tube en in spray. Ik heb beide producten, maar review vandaag de tube. De inhoud is hetzelfde. ;-)

L’Oréal belooft met de Hot & Straight crème het haar glad te maken en te beschermen tegen de hitte van een föhn, krultang of stijltang. Altijd handig als je het mij vraagt. Ik krul en stijl mijn haar niet zo vaak, maar föhnen doe ik wel een paar keer per week. Het is de bedoeling dat je de crème aanbrengt op vochtig haar en de crème verspreidt over de gehele lengte van het haar. Hierna kan je het gerust drogen met een föhn en eventueel stijlen.

De tube vind ik er prima uit zien. Lekker fel en opvallend kleurtje. Ik heb zelf geen moeite met dit systeem maar een spray is natuurlijk ook heel handig. Top dat er twee varianten zijn. Op de achterkant van de tube staat wat informatie op het product. De ingrediënten zijn er te vinden, en ook een mini gebruiksaanwijzing. De crème bestaat vooral uit silliconen, deze maken het haar glad.

De crème zelf vind ik heel lekker ruiken! Ik vind het een typische L’Oréal geur, een geur die ik eerder heb geroken bij producten. Niks mis mee.

Ik vind het zelf het fijnste om de crème in mijn haar te smeren ná het douchen, als mijn haar handdoek droog is. Een druppel ter grootte van een twee euro munt is al voldoende voor mijn hele haar. Ik breng de crème halverwege mijn haar aan tot in de punten. Soms doe ik ook nog wat mousse in mijn haar voor meer volume. Daarna föhn ik het droog.

Na het föhnen is mijn haar vaak nogal pluizig, maar nadat ik de L’Oréal Paris Studio Line Hot & Straigh crème heb gebruikt is dat pluizige een stuk minder! Mijn haar is goed doorkambaar en voelt duidelijk een stuk zachter en gladder. Helemaal pluisvrij zal mijn haar nooit worden vrees ik, maar ik heb wel het idee dat deze crème van L’Oréal het wat minder erg maakt. Top! Ik vind deze crème ook heel fijn om te gebruiken bij het stijlen van mijn haar. Een aanrader dus!

De L’Oréal Paris Studio Line Hot & Straigh crème is te koop bij de drogist voor ongeveer zes euro.