Nog even en dan is het toch echt Kerstmis! Ik vind het altijd wel leuk om mijn nagels lekker feestelijk te lakken. Winterse kleuren, shimmer, glitters.. het kan allemaal wat mij betreft! Vandaag laat ik een lakje zien dat zeker door kan als kerstlakje. Het is een Special Effect Sand nagellak van het merk Rival de Loop.

Dit schattige lakje kocht ik in enige tijd geleden bij een drogist in de Duitse stad Keulen. Ik kende het merk niet, en nieuwsgierig als ik ben wil ik dan wel even wat uitproberen. ;-) Het blijkt dat Rival de Loop een huismerk is van de Duitse drogisterijketen Rossmann.

Rival de Loop ist eine Rossmann Qualitätsmarke. Das Prädikat “Rossmann Qualitätsmarke” erhalten nur Produkte, die aus hochwertigen Rohstoffen bestehen, sorgfältig verarbeitet werden und einer ständigen Qualitätskontrolle unterliegen.

Dit is wat ik gevonden heb over Rival de Loop. Kort gezegd: het is een kwaliteitsmerk van Rossmann met producten die alleen van hoogwaardige grondstoffen worden gemaakt. Ze zijn zorgvuldig gemaakt en worden constant onderworpen aan een kwaliteitscontrole.

De lak die ik heb meegenomen is een zilveren Special Effect Sand nagellak. Ik houd wel van dit soort nagellak! Zo op het eerste gezicht zitten er kleine gekleurde glitters in.

In eerste instantie viel de lak me wat tegen, omdat hij nogal doorschijnend was. Op deze foto’s heb ik drie laagjes aangebracht, en je ziet nog steeds lichtjes het witte randje van mijn nagel. Jammer! Mocht ik deze nagellak nog eens gebruiken, dan breng ik eerst een andere kleur aan zodat de ondergrond tenminste mooi effen is.

Wat me wel positief verraste zijn de glitters in deze lak! De basis is mat zilver, en daartussen zitten gekleurde miniglitters. Groen, rood, paars, blauw, geel, roze: het zit er allemaal tussen! Erg leuk. De finish is inderdaad te vergelijken met liquid sand, eenmaal opgedroogd voelt de lak wat stroef aan en is ‘ie bijna helemaal mat. Leuk! Ondanks de wat minder goede dekking, vind ik dit toch een leuk en feestelijk lakje.

Welke nagellak draag jij met Kerst?