Eerder schreef ik op Pink Sensation al over mijn parfumallergie. Vandaag review ik twee producten van Neutral waar geen parfum, kleurstof en parabenen in zit! Ik moet eerlijk bekennen dat het even wennen was om parfumvrije producten te gebruiken, want waar zijn die lekkere geurtjes nou toch? Ik miste dat in het begin wel. Toch gebruik ik nu al een aantal maanden de douchegel en bodylotion van Neutral. Tijd om te vertellen wat ik ervan vind!

Neutral Showergel

Douchen zoals het hoort: verkwikkend en verfrissend, zelfs voor de gevoelige huid. Neutral Shower Gel is geschikt voor elk huidtype en vrij van parfum, kleurstof en parabenen. De pH-huidneutrale formulering zorgt ervoor dat je iedere dag van je douche kan genieten.

 • is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid
 • bevat 0% parfum, 0% kleurstof 0% parabenen
 • is dermatologisch getest en goedgekeurd
 • is mild & pH huidneutraal
 • is geschikt voor een droge huid
 • is geschikt voor je hele lichaam en voor dagelijks gebruik

Alle Neutral producten zien er vrijwel hetzelfde uit: een witte tube met blauwe accenten. Er staat wat informatie op en ook de ingrediëntenlijst is er te vinden. De tube vind ik er niet heel spannend uitzien, maar dat is voor mij niet het belangrijkst.

Op de ingrediëntenlijst zie ik maar negen ingrediënten staan. Helemaal prima! Hoe minder er in zit, hoe kleiner de kans dat er ‘troep’ in zit. Het enige wat me opvalt is dat Sodium Laureth Sulfate (SLS) als tweede staat. Dit ingrediënt staat bekend als een vrij agressieve reiniger, waar sommige mensen een droge of schilferige huid krijgen. Er zit ook Cocamidopropyl Betaine in. Ik kende dit nog niet zo goed, maar het schijnt een stof te zijn dat de irriterende werking van andere surfactanten tegen kan gaan.

De douchegel is doorzichtig, wat natuurlijk komt door de afwezige kleurstoffen. Er zit praktisch geen geur aan! Heel lichtjes ruik ik iets (ik vind het niet per se lekker), maar er zit geen parfum in dus een lekker zoet geurtje kan ik wel vergeten. ;-)

Onder de douche schuimt de douchegel behoorlijk! Dit komt door de SLS die er in zit. Ik merk qua werking geen verschil met andere douchegels. Het reinigt mijn lichaam en verder niets.

Na een paar keer douchen met deze douchegel merkte ik geen verschil. Ik had nog steeds jeuk en de bultjes gingen niet weg. Na een week of twee begon ik verschil te merken. Ik krabde mijn armen en benen niet meer open (excuus voor de details) en de bultjes waren bijna helemaal verdwenen.

Neutral Bodylotion

Hydratatie van de huid is belangrijk, zeker als je een gevoelige huid hebt. De Body Lotion voedt de huid met jojoba olie en sheaboter en zorgt ervoor dat het vocht wordt vastgehouden. Zodat je huid zacht en soepel aanvoelt.

 • is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid
 • bevat 0% parfum, 0% kleurstof, 0% parabenen
 • is dermatologisch getest en goedgekeurd
 • bevat glycerine, jojoba olie en sheaboter
 • hydrateert en helpt het vochtniveau van de huid te herstellen.
 • is geschikt voor de zeer droge huid
 • is geschikt voor je hele lichaam en voor dagelijks gebruik

Ook dit product komt in een witte tube met blauwe details. Wederom vind ik een ingrediëntenlijst op de achterkant.

De bodylotion bestaat voornamelijk uit water, glycerine (verzacht de huid) en verschillende oliën. Raapolie staat als derde ingrediënt, opgevolgd door sheaboter. Verder zie ik ook nog Cetearyl Alcohol (een niet-irriterende alcohol) en jojoba olie. Een prima lijstje wat mij betreft!

In tegenstelling tot de douchegel is de bodylotion wit van kleur. Ook hier zit geen geur aan. De bodylotion smeert goed uit en maakt mijn huid zacht en soepel. Ik vind het zó jammer dat er geen parfum in zit (en dat ik even geen parfum mag/kan gebruiken nu) want dat mis ik wel echt bij deze bodylotion en dat was ook zeker even wennen. Maar het is natuurlijk voor een goed doel!

Conclusie

Ik heb het hierboven al een beetje verklapt, maar na een week of twee werden de klachten van de parfumallergie minder. Ik had bijna geen jeuk meer en ook de bultjes waren bijna verdwenen. Ik denk echt dat deze producten van Neutral hier aan bij hebben gedragen. Natuurlijk heb ik ook geen parfum opgespoten gedurende die periode, dus dat zal ook wel geholpen hebben. Maar ik ben zeker tevreden over deze producten van Neutral en blijf ze zeker nog wel even gebruiken! Een aanrader dus voor mensen met een parfumallergie en/of een gevoelige huid.

Neutral heeft nog meer producten in het assortiment die vrij zijn van parfum, kleurstof en parabenen. Naast huidverzorging heeft het merk ook handzeep, deodorant, haarverzorging, babyverzorging, wasmiddel en afwasmiddel.

Neutral Showergel & Bodylotion kosten respectievelijk €4,29 en €5,86 en zijn te koop bij de drogist.