Een tijdje terug was ik een weekendje in het prachtige Brugge in België. Na een paar rondjes door de stad en een aantal culturele aangelegenheden, spotte ik een make-upwinkel genaamd ‘Di’. Ik had er nog nooit van gehoord en daarom wilde ik graag even binnen gluren. Mijn vriend was hier minder blij mee, maar ik zette door. Eenmaal binnen kwam ik in een walhalla van make-upmerken en beautyspullen. Gewoon -bijna- alles wat ik in Nederland online had moeten bestellen, lag hier zo ongeveer. Waaronder dus de producten van The Balm. Ik had het Nude Dude palette eerder gezien op internet, en het zag er best oké uit, maar in de winkel was ik verkocht! Wat een geweldig palette en die KLEUREN! Ik nam ‘m mee. Voor 35 euro.

The Balm Nude Dude palette

The Balm Nude Dude palette

Het palette ziet er naar mijn mening hartstikke leuk uit. Echt wel een eyecatcher in je stash. Er bestaat ook een Nude’tude palette van The Balm, dit is de versie met vrouwen en andere kleuren. De naam van het palette dat ik heb zegt het al: nude dude. Naakte mannen dus! Geen echte ;-) maar aan de binnenkant van het palette.

The Balm Nude Dude palette

Tadaa, de binnenkant! Bovenin vind je een vrij brede spiegel en daar onder zitten de oogschaduws. Daar omheen zie je ‘naakte’ mannen. Grappig detail vind ik, zoiets heb ik niet eerder gezien. De oogschaduws vond ik zo op het eerste gezicht heel erg mooi! Er zitten zowel matte als glanzende kleuren in. Genoeg moois om een leuke make-uplook mee te maken.

Fearless – Flawless – Firm – Flirty – Friendly – Fierce

Fabulous – Faithful – Fit – Feisty – Funny – Fine

Wat opvalt is dat de matte kleuren wat minder goed zijn qua pigment dan de shimmery kleuren Vooral Fearless en Flawless vielen me behoorlijk tegen! Ook Friendly heeft er wat moeite mee. Fierce daarentegen is juist heel goed qua pigment! Zoals te zien zit er ook een kleine shimmer in. De overige kleuren vind ik allemaal prachtig en zijn qua pigmentatie ook dik in orde! Mijn favoriete kleuren zijn Faithful en Fit.  Fabulous is in werkelijkheid ook heel mooi glanzend, maar dit is op de foto niet helemaal goed te zien. Een perfecte highlighter kleur.

Het kleurenpalette is wat mij betreft erg compleet. Diverse subtiele matte tinten om mee te blenden, een aantal opvallende shimmery kleuren en twee donkere matte tinten voor in de crease. Ik vind de kleuren overigens ook erg mooi bij elkaar passen.

The Balm Nude Dude palette

In het palette zit ook een kwastje om de oogschaduw mee aan te brengen. Het is een klein kwastje met (voor zover ik kan beoordelen) synthetische haren. Aan beide kanten is het kwastje fluweelzacht. Erg fijn! Of ik het echt zal gebruiken weet ik niet, maar voor een touch-up onderweg of op vakantie is het toch wel erg makkelijk.

De kwaliteit van het palette vind ik goed te noemen. Het is gemaakt van hard karton. Er zit een onzichtbare magneet in, waardoor je het palette makkelijk dicht kan klikken.

Look

Dit is één van de looks die ik maakte met het The Balm Nude Dude palette. Ik gebruikte Faithful en Fit op mijn bewegend ooglid, Fabulous in mijn binnenste ooghoeken en onder mijn wenkbrauwen en Friendly in mijn crease. Ik gebruikte Fearless als basis om de kleuren na het aanbrengen goed te blenden.

Conclusie

Ik vind dit echt een geweldig palette! Voor 35 euro krijg je 12 goede oogschaduws, een spiegeltje en een dubbel kwastje. Gezien de kwaliteit van de oogschaduws vind ik 35 euro héél erg meevallen. Omgerekend betaal je namelijk nog geen 3 euro per oogschaduw! De oogschaduws zijn zacht, blenden goed en geven (op enkele eerder genoemde kleuren na) veel kleur af. De spiegel en het kwastje maakt het palette naar mijn mening erg compleet. En daarnaast: hóe leuk is dit palette vormgegeven? Voor mij reden genoeg om het palette aan te schaffen, en daar heb ik zeker geen spijt van.

The Balm is in Nederland onder andere te koop via de webshops The Makeup Spot en Boozyshop en kost ongeveer €35.