Sinds ik nieuw YouTube kanaal heb en me wat meer focus op make-up, is het vanzelfsprekend dat ik goede kwasten nodig heb om looks te maken. Ik had op zich prima oogschaduwkwasten, maar het waren er niet zoveel en dat zorgde ervoor dat ik mijn collectie wat wilde uitbreiden. Het liefst had ik een hele set van Sigma of Morphe gekocht, maar die kwasten zijn nu eenmaal redelijk prijzig. Ik had op internet wel goede dingen gelezen over Boozy Cosmetics, het merk van Boozyshop, en besloot een gokje te wagen: ik bestelde de Boozy Cosmetics Rose Gold 7pc Starter Eye Set. Een set oogschaduwkwasten met roségouden accenten.

Allereerst: ik vind Boozyshop echt een fijne webwinkel! Ik kocht er jaaaren geleden (denk 2010) al make-upspulletjes en de service was en is altijd helemaal prima in orde. Het assortiment is, in vergelijking met een paar jaar geleden, behoorlijk uitgebreid waardoor er genoeg te vinden is voor iedere make-upliefhebber. Dit is niet gesponsord trouwens, ik ben gewoon enthousiast!

De Boozy Cosmetics Rose Gold BoozyBrush 7 pc Starter Eye Set is dé set voor degene die een goede basisset zoeken voor je oog makeup, de kwasten zijn superzacht en met deze kwasten wordt je make-up applicatie een luxe ervaring!  De kwastenset bestaat uit 7 must-have kwasten voor de perfecte ooglook.

Bovenstaande is te lezen op de site over de Boozy Cosmetics Rose Gold 7pc Starter Eye Set. Kijk, dat klinkt natuurlijk goed! De set leek mij ook erg compleet en daarom bestelde ik de set. Ik betaalde er €21,49 voor.

Boozy Cosmetics Rose Gold 7pc Starter Eye Set

Zoals ook te lezen is op de site komt de set in een wit toilettasje met roségouden details. Nadat ik het tasje met daarin de kwasten uit bubbeltjesplastic had gehaald viel me meteen iets op: de sterke typische verflucht die van het tasje af komt! Niet heel lekker. Het tasje is natuurlijk van nepleer en is van niet zulke fantastische kwaliteit, maar het is wel een handzaam modelletje en de kwasten passen er precies in.

Boozy Cosmetics Rose Gold 7pc Starter Eye Set

Dit is hoe de kwasten verpakt zijn in het toilettasje.

Boozy Cosmetics Rose Gold 7pc Starter Eye Set

Boozy Cosmetics Rose Gold 7pc Starter Eye Set

De set bestaat uit de volgende zeven kwasten:

  • 7100 Eye Liner
  • 8100 Angled Brow
  • 6400 Tapered Blender
  • 5300 Angled Shader
  • 5800 Pencil
  • 6000 Blender
  • 5150 Shader

Boozy Cosmetics Rose Gold 7pc Starter Eye Set

Boozy Cosmetics Rose Gold 7pc Starter Eye Set

Deze kwasten van Boozy Cosmetics zijn handgemaakt en de materialen van hoge kwaliteit, zeker gezien de prijs van de set. Omgerekend kom je uit op 3 euro per kwast. Dat is natuurlijk niet veel! Waarschijnlijk zullen deze kwasten wel ietsje minder goed zijn dan kwasten uit het duurdere segment, maar daar betaal je natuurlijk ook voor. Ik heb geen hele dure oogschaduwkwasten dus helemaal vergelijken kan ik het niet.

De handvaten van deze Boozy Cosmetics kwasten zijn gemaakt van massief hout en afgewerkt met een hoogglans witte lak. Vervolgens zijn ze afgewerkt met aluminium in een roségouden kleur. Mooi! De kwasten zien er heel luxe uit als je het mij vraagt. Ze liggen prettig in de hand en de haren zijn fluweelzacht.

Boozy Cosmetics Rose Gold 7pc Starter Eye Set

De haren zijn gemaakt van synthetisch materiaal. Ik kan me herinneren dat dit ‘vroeger’ wel een dingetje was, want vaak waren synthetische haren van slechte kwaliteit. Tegenwoordig zijn synthetische kwasten echter net zo goed en misschien zelfs wel beter dan kwasten van dierenhaar! Ik vind deze kwasten in ieder geval heel fijn om een mooie ooglook te maken! Ze prikken niet en brengen oogschaduw mooi aan.

Natuurlijk weet ik nog niet hoe de kwasten zich houden na een aantal wasbeurten, maar voor nu ben ik heel tevreden over de set! Waarschijnlijk zul je deze kwasten veel gaan zien in mijn video’s.

Conclusie

Ik ben erg blij met deze set met oogschaduwkwasten van Boozy Cosmetics! De kwasten voelen degelijk aan en liggen fijn in de hand. De haren zijn synthetisch, fluweelzacht en brengen oogschaduw mooi aan. De kwasten zelf zien er mooi uit vanwege de roségouden details en wat ook leuk is: je krijgt er een toilettasje bij. Dit alles voor €21,49, omgerekend 3 euro per kwast.

Boozy Cosmetics is te koop bij Boozyshop. De Boozy Cosmetics Rose Gold 7pc Starter Eye Set is op dit moment nog verkrijgbaar maar ik weet niet voor hoelang.