MUA Velvet Lip Lacquer

Al heel lang stond  MUA Velvet Lip Lacquer in kleur Kooky op mijn wensenlijstje! De kleur leek me heel gaaf en de matte finish klonk ook goed. Toen ik er een tijdje terug bij Kruidvat tegenaan liep moest ik hem natuurlijk wel meenemen. Tijd voor een review! Is dit product een nieuwe favoriet of niet?

MUA Velvet Lip Lacquer

MUA Velvet Lip Lacquer

 

De MUA lip lacquer bestaat in 15 kleuren, waaronder een hoop aparte kleurtjes! Lichtblauw, grijs en zwart zijn kleuren die in het assortiment te vinden zijn. Ik vind dat erg leuk, veel drugstore make-upmerken hebben dit niet. De kleur die ik heb heet Kooky en is een donkerpaarse matte kleur.

De lip lacquer zelf zit in een glazen matte verpakking met zwarte accenten. Ziet er prima uit wat mij betreft! Er zit 6 ml. product in.

MUA Velvet Lip Lacquer

Er zit een applicator bij waar je de lip lacquer mee kan aanbrengen. De applicator is van prima kwaliteit, eigenlijk heb ik hier niks op aan te merken.

MUA Velvet Lip Lacquer

Tijd voor een swatch! Hier heb ik het product net aangebracht dus daarom is de kleur nog niet helemaal mat. Op de foto’s hieronder zie je hoe hij is als hij is opgedroogd. Maar even over de kleur: die vind ik geweldig! Echt een mooie donkerpaarse kleur. De dekking is echt helemaal goed.

sam_2349

Hm. Dit stelde me eerlijk gezegd een beetje teleur. De kleur vind ik nog steeds gaaf! Heel donkerpaars had ik nog niet in mijn collectie. Wat me tegenvalt is de finish. Die is natuurlijk supermat, maar ook heel uitdrogend. Ik durfde amper te praten want de lip lacquer voelde nogal strak aan op mijn lippen. Niet erg fijn! Ook kreeg ik de lip lacquer niet goed gelijkmatig aangebracht. Zoals te zien is zijn bepaalde stukken iets minder paars dan anderen. Jammer!

Conclusie

Ik had echt gehoopt dat dit een topproduct zou zijn, maar helaas is dat voor mij niet zo. De kleur is prachtig en de longlasting is (vanwege de matte finish) ook top, maar het voelt erg oncomfortabel op mijn lippen en het product is niet gelijkmatig te verdelen. Waarschijnlijk zal ik de kleur nog wel gaan dragen, maar wellicht met een andere lipstick er overheen. Ik weet nog niet zeker of ik andere kleuren ga aanschaffen. De prijs is niet erg hoog maar ik wil eerst even kijken of ik deze kleur überhaupt nog vaak ga dragen.

De MUA Velvet Lip Lacquers zijn te koop bij Kruidvat en kosten €4,99 per stuk.