Sephora high coverage concealer

Helaas is Sephora al een aantal jaar niet meer te koop in Nederland. Bestellen via internet kan nog wel, maar ik doe dat persoonlijk toch minder snel omdat ik graag eerst een product wil testen in de winkel. Gelukkig kon ik even losgaan toen ik in Portugal op vakantie was, want hier hebben ze gewoon nog Sephora winkels. Top! Mijn oog viel op de High Coverage Concealer, want die zag er goed uit. Na wat swatches bleek dat het inderdaad een behoorlijk goed dekkende concealer was, dus ik nam hem mee.

De Sephora High Coverage Concealer bedekt volgens Sephora donkere kringen en verhult imperfecties zonder een ‘cakey’ effect. De concealer belooft goede dekking, een gewichtsloze formule en een supernaturel finish die 10 uur blijft zitten.

Zoals zoveel concealers komt dit exemplaar in een plastic huls met zwarte accenten. Er zit 2,5 ml product in, wat héél weinig is als ik het vergelijk met de Manhattan Wake Up Concealer (7 ml) en de Essence Stay All Day Concealer (7 ml). Ik kon eerst niet geloven dat er zo weinig in zou zitten, want de huls is even groot als mijn andere concealers. Later ontdekte ik dat het plastic heel dik is en er dus maar weinig ruimte overblijft voor concealer. Ik vind het jammer dat er maar zo weinig product in zit, aangezien je toch ongeveer 17 euro voor neerlegt.

Sephora high coverage concealer

De applicator is wat breder dan ik gewend ben, maar dat werkt eigenlijk juist heel prettig. Ook is de applicator nogal buigzaam en dat brengt makkelijk aan. Na het aanbrengen gebruik ik eigenlijk altijd een beautyblender om de concealer mooi te blenden.

Sephora high coverage concealer

Sephora high coverage concealer

De kleur die ik heb is 20 Cream. Ik heb deze kleur natuurlijk wel even geswatcht, maar het blijft altijd een beetje gokken of je de goede kleur hebt. Gelukkig blijkt deze kleur perfect! 20 Cream heeft een gele ondertoon en dekt zoals hierboven te zien is héél goed. Duidelijk een stuk beter dan andere concealers die ik tot nu toe gehad heb. (en dat zijn er veel ;-)) Mijn donkere kringen verdwijnen als sneeuw voor de zon en ook roodheid in mijn gezicht weet deze concealer moeiteloos te verbergen.

Sephora high coverage concealer

Conclusie

Op de foto’s hierboven zie je duidelijk het verschil. Ik vind het resultaat heel goed en ben dan ook heel tevreden over de Sephora High Coverage Concealer. De concealer brengt lekker aan, is goed te blenden en dekt enorm goed. Ook blijft het gedurende dag goed zitten nadat ik het heb afgepoederd. Het enige minpunt dat ik kan bedenken is de prijs in verhouding tot de hoeveelheid concealer. 2,5 ml vind ik heel weinig en redelijk aan de prijs voor 17 euro. Als ik deze concealer elke dag gebruik denk ik dat ik er snel doorheen ben. Toch jammer! Of ik nog een keer hetzelfde bedrag zou betalen voor deze concealer? Ik denk stiekem van wel, omdat hij zo geweldig goed dekt.

Sephora is in Nederland alleen online te koop via sephora.com. De Sephora High Coverage Concealer kost ongeveer €17.