Het is alweer een tijdje geleden dat ik een tag invulde, dus het leek me wel weer eens leuk om te doen! Vandaag doe ik The Beauty & The Brains Tag, deze tag gaat over een stukje beauty en natuurlijk over andere zaken zoals mijn favoriete boeken, quotes en nog veel meer! Lees dus snel verder en neem ‘m vooral over als je dat leuk vindt. :-)

Favourite book

De leukste en meest bijzondere boeken die ik tot nu toe heb gelezen zijn de boeken uit de reeks De Aardkinderen (in het Engels: Earth’s Children) van Jean M. Auel. Ik heb ze in 2011 allemaal gelezen, op het laatste boek uit 2011 na. Op dat laatste boek na heb ik ze ook allemaal in m’n boekenkast staan. Het is een reeks historische romans en speelt zich af in de prehistorische wildernis van het Europa van 35.000 jaar geleden. Het zijn hele dikke boeken (denk aan ± 800 bladzijdes of meer) maar dat vind ik alleen maar beter!

Favourite quotes

Hmm, rond m’n veertiende ongeveer was ik helemaal van de quotes maar tegenwoordig heb ik niet speciaal een favoriet. Dus dan maar even eentje die ik voor het eerst las in een geschiedenisboek op school en daarna altijd onthouden heb, haha:

English or Math

Duidelijk Engels. Ik had op de middelbare school een hekel aan wiskunde omdat ik er niet goed in was. Het interesseerde me ook allemaal niet, waardoor het nog lastiger was om het te begrijpen. En aanleg had ik er helaas ook totaal niet voor. Uiteindelijk heb ik het vak wel met een zesje afgesloten! Helemaal prima. Ik moet zeggen dat ik 9o% van alles wat ik ooit tijdens wiskunde geleerd heb nooit meer heb hoeven gebruiken.

Science or Art

Art denk ik, hoewel science natuurlijk ook interessant is. In de eerste paar jaar van de middelbare had ik het vak CKV (Culturele Kunstzinnige V?? of zoiets) en dat vond ik altijd erg leuk. Ik kon er lekker m’n creativiteit in kwijt. Kunstgeschiedenis bijvoorbeeld heb ik helaas nooit gehad (ik deed mavo) maar dat had me wel erg leuk geleken.

Name five music artists or albums that changed your life

Dit vind ik echt een moeilijke, want er zijn weinig artiesten of nummers die écht mijn leven hebben veranderd. Er zijn wel een aantal nummers die ik prachtig vind en waar ik ook best emotioneel van kan worden. Dit zijn bijvoorbeeld Christina Aguilera – Hurt, Beyoncé – I Was Here, Beyoncé – 1+1 en Evanescence – My Immortal. En zo zijn er nog wel een paar.

Favourite & least favourite subjects at school

Mijn favoriete vakken waren duidelijk geschiedenis en maatschappijleer. Geschiedenis met stipt op nummer één. Ik vond het zo leuk dat ik er een 9,3 voor haalde op mijn eindexamen, haha. ;-) Nee serieus, ik vond het vreselijk toen ik eenmaal geslaagd had en nooit meer geschiedenis zou krijgen. Ik had een superleuke lerares die alles heel goed en boeiend uitlegde, en ik was gewoon erg geïnteresseerd in ‘vroeger’. Maatschappijleer vond ik ook erg interessant. In mijn examenjaar kregen we de mogelijkheid om een extra vak te volgen, geheel zelfstandig en dus zonder lessen. Ik heb dat toen gedaan omdat ik het zo leuk vond.

Mijn minst favoriete vak was uiteraard wiskunde. ;-) Gelukkig zat m’n bestie in precies hetzelfde schuitje als ik dus konden we samen lekker haten op het vak.

Favourite ‘Celebrity with a brain’

Ik denk Adele. Buiten het feit dat ik grandioos fan van haar muziek ben, vind ik haar als persoon ook geweldig. Ze is behoorlijk gewoon gebleven en doet niet mee aan het hele circus rondom het artiestenvak. Dat getuigt naar mijn mening wel van slimheid. ;-)

If you could study anything anywhere, what would it be?

Ik had ook best graag geschiedenis willen studeren, maar helaas zijn daar niet zoveel banen in te krijgen. En werken in bijvoorbeeld een museum lijkt me ook niets. Als ik echt mocht kiezen zou ik voor geschiedenis gaan dus. Sociologie lijkt me ook interessant. Waar ik zou willen studeren? Amerika zou gaaf zijn, daar heb je natuurlijk die echte university campussen en dat is natuurlijk heel anders dan hier. Amsterdam lijkt me ook een leuke stad om te studeren.

What’s your nerdy little secret?

Misschien dat ik nog wel redelijk wat af weet van HTML? Al is die kennis inmiddels alweer verouderd denk ik en is het ook geen geheim, haha. Dat ik van lezen houd? De Quest een interessant tijdschrift vind? Het zijn helemaal geen geheimen maar misschien wel een beetje nerdy.

Favourite beauty guru(s), who you admire for more than their love of beauty/fashion

Ik vind de Engelse Em van My Pale Skin heel leuk, mede vanwege deze video die ze maakte. Haar kanaal gaat duidelijk over meer dan alleen make-up en dat vind ik leuk aan haar. Ze brengt ook dit soort onderwerpen onder de aandacht met rake video’s.

If your channel/blog didn’t focus on Beauty/Fashion, what would it be?

Waarschijnlijk was het dan een persoonlijk blog geweest of een foodblog. Maar eigenlijk denk ik dat ik zonder mijn liefde voor beauty en make-up helemaal geen blog was begonnen, want het was juist dát waar ik op veertienjarige leeftijd mee bezig was en over wilde schijven. Bloggen was toen nog helemaal geen ‘ding’ en ik kende niemand die ook blogde. In de jaren daarna werd het steeds populairder en nu hebben nu meerdere mensen die ik ken een blog.

Name some things that you’re obsessed with that other people would find strange or geeky

HIGHLIGHTER! Vriendinnen kijken me vreemd aan als ik helemaal wild word van een goede highlighter. Het is een lichtelijke obsessie, dus ik snap het ook wel. Verder ben ik behoorlijk geobsedeerd door make-up in het algemeen en dat vinden sommige mensen in mijn omgeving ook niet altijd even normaal.

Name five people (excluding friends and family) who inspire you

Ik wilde al een paar personen opnoemen die dichtbij me staan, maar toen las ik EXCLUDING friends and family. Jammer. ;-) Ik heb geen idee!

Who’s your intellectual soulmate?

‘Intellectual soulmate’ vind ik nogal een vaag begrip om eerlijk te zijn. Wanneer is iemand je ‘intellectuele soulmate’? Ik heb verschillende mensen om me heen waarmee ik over verschillende dingen praat, dus deze vraag kan ik eigenlijk niet beantwoorden. Ik vind het leuk om ‘intellectuele’ gesprekken te voeren over moeilijke maar interessante onderwerpen, maar slap lullen is mij ook niet onbekend, haha. ;-) Laten we het daar maar op houden!

~~~

Tot zover deze tag! Ik heb geen bedenker kunnen achterhalen dus daarom heb ik er geen credits bij kunnen zetten. Vind je deze tag leuk, neem ‘m dan gerust over! En laat het even weten als je hem zelf ook ingevuld hebt. :-)