MUA Poptastic Eyeshadow palette

Een mooi oogschaduwpalette, daar maak je me altijd blij mee. Zeker als er een aantal prachtige kleuren in zitten! Mijn oog viel tijdens een bezoekje aan Kruidvat op dit MUA Poptastic Eyeshadow palette vanwege de felle kleuren. Ik vond het er goed uitzien en ik kon nog wel een dergelijk palette gebruiken. Ik nam ‘m mee en vandaag lees je wat ik ervan vind.

MUA Poptastic Eyeshadow palette

The Poptastic Palette contains a fusion of vibrant colours for the more daring, with bright blues to a shocking pink amongst the 12 highly-pigmented eye shadow shades. This palette contains shimmer shades with complimentary shades that keep their vibrancy on all skin tones.

Dit is ‘m dus, het MUA Poptastic Eyeshadow palette! Eén van de palettes uit het assortiment van MUA. Zoals te lezen valt op de website van MUA bestaat het palette uit opvallende kleuren met voornamelijk shimmery oogschaduws. Het palette is gemaakt van plastic en voelt stevig aan.

MUA Poptastic Eyeshadow palette

Op de achterkant worden de kleuren weergegeven, evenals de ingrediëntenlijst. De kleuren op de achterkant komen niet erg overeen met de daadwerkelijke kleuren zoals je ziet.

MUA Poptastic Eyeshadow palette

MUA Poptastic Eyeshadow palette

Dit zijn ze dan, 12 heldere, lichte kleuren. Ik hoopte eigenlijk dat er ook nog wat matte kleuren in zouden zitten, maar écht matte kleuren zitten er (helaas voor mij) niet in. Neemt niet weg dat ik het een mooi palette vind.

MUA Poptastic Eyeshadow palette

Het palette is voor een hele ooglook niet helemaal compleet vind ik. Ik gebruik bijvoorbeeld graag een huidskleurige tint als basiskleur op mijn gehele ooglid en een donkere kleur in mijn crease. Het palette voorziet niet in deze kleuren, dus daar gebruik ik andere oogschaduws voor. In het palette zit trouwens een applicator die van prima kwaliteit is. Ik gebruik deze applicators de laatste tijd steeds vaker, omdat de kleuren daarmee wat intenser worden op mijn ogen.

Pizzaz Purple – Cool Cyan – Lime Sizzle – Electric Purple – Gold Mine – Blue Suede

Jade Jazz- Cherry Sour – Atomic Aqua – Shocking Pink – Crystal Blue – Sonic Blue

Swatches! De bovenste rij is duidelijk beter gepigmenteerd dan de onderste rij. Vooral Lime Sizzle, Electric Purple en Gold Mine springen er uit! De wat meer matte kleuren hebben wat meer moeite met het afgeven van kleur, vooral Cool Cyan en Crystal Blue. Het pigment is dus vrij wisselend, maar alsnog wel goed te noemen.

De variatie had wat mij betreft wat beter gekund want veel kleuren lijken op elkaar. Waarom zoveel blauwe kleuren? Cool Cyan, Blue Suede, Atomic Aqua en Crystal Blue lijken behoorlijk op elkaar vind ik. De finishes verschillen misschien iets, maar niet veel. Jammer! Er had van mij nog wel een oranje of bruine kleur in mogen zitten bijvoorbeeld. De kleuren die ik wel echt geweldig en heel uniek vind zijn Electric Purple en Gold Mine. Ziet er top uit! Hier ga ik waarschijnlijk nog veel looks mee maken.

Dit is de eerste look die ik maakte het het MUA Poptastic Eyeshadow palette! Een behoorlijk kleurrijke look (hoe kan het ook anders) met blauw, paars en roze. Benieuwd welke kleuren ik gebruikte? Bekijk dan DEZE VIDEO even, daar laat ik namelijk stap voor stap helemaal zien hoe ik de look maak.

Conclusie

Een stevig palette met mooie kleuren en vrij goed gepigmenteerde oogschaduws, dat is het MUA Poptastic Eyeshadow palette als je het mij vraagt! Ik ben blij dat ik ‘m gekocht heb, maar had persoonlijk wel íets meer variatie willen zien qua kleuren, omdat bij nader inzien bleek dat de blauwe kleuren toch wel heel erg op elkaar lijken. Om het iets completer te maken had een hele andere tint mooi geweest. Toch vind ik het een leuk palette en zeker voor de lage prijs en goede verkrijgbaarheid. Er kunnen mooie kleurrijke looks mee gemaakt worden en daar is het palette natuurlijk voor bedoeld. :-)

MUA is te koop bij Kruidvat en het Poptastic Eyeshadow palette kost €5,99.