Oké. WAAROM heb ik niet eerder een review geschreven over de Catrice HD Liquid Coverage foundation? Ik gebruik deze foundation inmiddels een paar maanden en ik vind ‘m echt waanzinnig goed! De hoogste tijd voor een review dus. Stiekem heb ik nu al verklapt wat ik ervan vind, maar ik zal je natuurlijk even uitgebreid vertellen waaróm ik het zo’n goed product vind. Klik snel verder voor mijn bevindingen en natuurlijk swatches!

Als een tweede huid. De HD Liquid Coverage Foundation heeft een goede dekking met een natuurlijke look en voelt extreem licht aan, als een tweede huid. Een egale teint met een “high definition” finish. De ultralichte vloeibare textuur biedt een hoge dekking en blijft tot wel 24 uur zitten. Deze foundation zorgt ervoor dat iedere huid er stralend en cameraproof uitziet.

De Catrice HD Liquid Coverage foundation is een vrij nieuwe foundation in het assortiment, ik geloof dat hij pas een paar maanden geleden gelanceerd is. De foundation belooft een goede dekking en een natuurlijke look! Ook zou hij heel licht aanvoelen. Uiteraard was ik erg benieuwd toen ik de nieuwe foundation in het schap spotte. Op de gok nam ik hem mee naar huis.

De foundation zit in een glazen flesje waar 30 ml. product in past. Kenmerkend voor deze foundation is het pipetje: hiermee kan je makkelijk én heel hygiënisch foundation uit het flesje krijgen. Ook doseren gaat met dit systeem heel makkelijk. Ik had nog niet eerder een pipetje voor foundation gebruikt, maar ik moet toegeven dat het erg handig werkt.

Er zijn in totaal vier kleuren: 010 Light Beige, 020 Rose Beige, 030 Sand Beige en 040 Warm Beige. Ik heb zelf kleur 030: Sand Beige. Ik weet nog dat ik erg twijfelde tussen Rose Beige en de kleur die ik uiteindelijk heb gekozen. Gelukkig bleek Sand Beige een goede keus. Inmiddels is de kleur íets te donker geworden, omdat ik nog best bruin was op het moment dat ik hem kocht en nu weer wat lichter ben. Ik denk dat een combinatie van Rose Beige en Sand Beige nu precies goed zou zijn. Anyway: het kleurenpalette is niet heel gevarieerd als je je bedenkt dat de op één na donkerste kleur voor mij goed bleek te zijn. Niet iedereen zal een geschikte kleur van deze foundation kunnen vinden.

Voor & na

Toen ik de Catrice HD Liquid Coverage foundation eenmaal gekocht had probeerde ik de foundation direct dezelfde avond nog uit als ik het me goed herinner, want ik had een feestje. Ik bracht de foundation aan met een foundationkwast (van The Body Shop) en ik stond echt versteld van de goede dekking! Mijn gezicht was echt perfect egaal. Ik vind dit altijd erg mooi dus je kan begrijpen dat ik gelijk al heel blij werd van deze foundation.

Full face

Ik gebruik de foundation nu een aantal maanden en hij is nog steeds groot favoriet. Hij blijft goed zitten (mits afgepoederd) en maakt mijn gezicht mooi egaal. Wat wil je nog meer? :-) Ik heb al besloten om ‘m opnieuw te kopen, mocht hij binnenkort op gaan. Wellicht dat ik dan voor Rose Beige ga.

Conclusie

De Catrice HD Liquid Coverage foundation doet wat het belooft: dekt ontzettend goed, blijft prima de hele dag zitten en voelt inderdaad niet vervelend aan op mijn huid. Het systeem met een pipetje vind ik bijzonder handig en ook nog eens erg hygiënisch. De prijs van de foundation is ook prima: voor €6,99 heb je een flesje.

Catrice is te koop bij Kruidvat en Trekpleister.