De laatste persoonlijke update dateert van 8 september 2015, ruim een jaar geleden dus. In een jaar tijd kan er veel gebeuren en daarom leek het me wel leuk om weer eens iets persoonlijks te schrijven. Ik vertel je over mijn (hopelijk!) laatste jaar aan de hogeschool, hoe mijn leven er nu zo’n beetje uitziet en de plannen die ik heb voor wanneer ik klaar ben met school.

Afstuderen komt steeds dichterbij

Ik kan het bijna niet geloven, maar het is écht alweer drie jaar geleden dat ik schreef dat ik begonnen was met een nieuwe (hbo-)opleiding en dat ik dat reuze spannend vond. In de afgelopen jaren ben ik heel gemakkelijk door de opleiding heen gefietst en nu is de tijd gekomen dat ik bijna ga afstuderen. Zo raar, maar ook heel erg leuk. Om eerlijk te zijn ben ik er ook wel een beetje aan toe om gewoon klaar te zijn met school. De vrije tijd is heerlijk, maar ik merk dat ik soms wat onrustig ben door de onregelmatigheid van lesuren en dat ik gewoon toe ben aan een volgende fase. Ik ben zin om dingen die ik geleerd heb in de praktijk te brengen en om mensen zo goed mogelijk te helpen. Want dat is wat ik wil doen, ik heb niet voor niets de opleiding sociaal juridische dienstverlening gekozen. ;-)

Het moeilijkste is een onderwerp bedenken voor mijn scriptie. Op dit moment ben ik hier al een beetje mee bezig. Ik probeer voor mezelf helder te krijgen wat ik nou het állerleukste vind binnen de sociaal juridische dienstverlening en of ik daar onderzoek naar kan doen. Gelukkig heb ik nog even de tijd om mijn onderwerp in te leveren, dat moet namelijk begin januari.

Tot die tijd…

Tot en met februari zit ik gewoon nog op school en heb ik vakken die ik moet volgen. In de tien weken kreeg ik vakken als verdieping sociaal zekerheidsrecht, methodiek en arbeidsverhoudingen. Op dit moment krijg ik onder andere verdieping arbeidsrecht en onderzoek. Het is tot nu toe goed te doen, maar ik moet nog wel even m’n tentamens en andere opdrachten halen voordat ik ga afstuderen. Helaas kon ik m’n tentamen niet maken vorige week omdat ik een bruiloft had! Ik baal wel een beetje dat dit tentamen dus een beetje voor me uitgeschoven wordt maar gelukkig kan ik hem in januari alsnog maken. Het gaat in die maand dus erg druk worden aangezien ik dan ook weer andere tentamens en opdrachten heb!

Naast m’n studie werk ik gemiddeld twee dagen per week en dat is heel goed te combineren. Ik verdien genoeg geld en als ik goed plan heb ik ook nog tijd voor mijn blog en vooral ook voor YouTube. Het kost best veel tijd om allebei die hobby’s te onderhouden maar ik vind het hartstikke leuk om te doen. Ik heb het idee dat ik dit de ideale combinatie vindt: een beetje bloggen en daarnaast make-upvideo’s maken! 😃

Toekomst

Zodra ik klaar ben met school hoop ik snel een leuke baan te vinden en dan wil ik lekker veel gaan sparen. Ik wil graag nog eens wat verder weg op vakantie (denk aan buiten Europa) en natuurlijk wil ik ook een keertje het huis uit. Het lijkt me heel fijn om een eigen huisje te hebben en om samen te wonen, maar ik wil pas het huis uit als ik genoeg gespaard heb. Doe het goed, of doe het niet vind ik. ;-)  Wanneer ik klaar ben met mijn studie zou ik ook héél graag een opleiding tot nagelstyliste willen volgen, zodat ik acryl- en/of gelnagels kan zetten. Dit wil ik al jaren maar het kwam eigenlijk elke keer niet zo goed uit, en daarbij kost het ook behoorlijk veel geld. Iets leuks voor op de langere termijn dus!

Op dit moment gaat het dus prima met mij en heb ik voor mijn gevoel een goede balans gevonden tussen school, werk, blog en sociaal leven. Toch heb ik het gevoel dat dit een beetje stilte voor de storm is, want vanaf februari ongeveer ga ik het afstudeertraject in en dan kan alles zomaar weer anders lopen!

Vinden jullie het leuk om persoonlijke stukjes te lezen? Let me know!