Sephora Wonderful Cushion Matte Lip Cream

Cushion producten zijn helemaal hip en veel merken hebben een product toegevoegd met een dergelijk systeem. ‘Cushion’ betekent zoiets als ‘kussen’, en dat maakt het niet verwonderlijk dat dit soort producten altijd een soort sponsje of kussentje hebben. Bij Sephora in Portugal zag ik iets wat ik nog niet eerder gezien had, namelijk een cushion matte lip cream. Daar werd ik natuurlijk wel even nieuwsgierig naar…

Sephora Wonderful Cusion Matte Lip Cream: a full-coverage lip stain that comes with a cushion-tip applicator to create bold, pigmented looks and is made with shea butter for ultimate comfort.

De Sephora Wonderful Cushion Matte Lip Cream is verpakt in een leuke poederroze tube met zwarte en rode accenten. Er zit 9 ml product in wat in vergelijking met bijvoorbeeld mijn Sleek Matte Me Lip Cream (6 ml) nog best veel is. Er zijn in totaal vier kleuren verkrijgbaar. Ik heb Wonderful Red: een felle rode kleur. Op de site valt te lezen dat de Wonderful Cushion Matte Lip Cream limited edition is en dus tijdelijk te koop is.

Sephora Wonderful Cushion Matte Lip Cream

Sephora Wonderful Cushion Matte Lip Cream

Zo ziet de lip cream er van binnen uit! Dat is wel even anders dan we gewend zijn van andere soortgelijke producten. Sowieso zie ik matte lipproducten vaker in een huls met applicator, en eigenlijk nooit met een systeem als dit. Toch vind ik het er wel grappig uit zien! Het kussentje is in elk geval lekker zacht. Het werkt als volgt: je knijpt in de tube, en na een paar keer hoort er de lip cream uit te komen. Vervolgens kan je dit op je lippen deppen met het kussentje.

Sephora Wonderful Cushion Matte Lip Cream

Dit is de kleur: felrood en vooral erg mat. Geen glansje of glittertje te bekennen! En dat is natuurlijk ook de bedoeling. Het duurde bij mij eventjes voordat de lip cream zelf zich liet zien (ik moest best vaak in de tube knijpen), maar als er eenmaal wat product tevoorschijn komt is binnen no time het sponsje gekleurd en kan je het aanbrengen. So far, so good.

Sephora Wonderful Cushion Matte Lip Cream

Sephora Wonderful Cushion Matte Lip Cream

Sephora Wonderful Cushion Matte Lip CreamDe Sephora Wonderful Cushion Matte Lip Cream in Wonderful Red op mijn lippen. Wat ik met de middelste foto wil laten zien is dat je de kleur heel makkelijk kan opbouwen. Op de tweede foto heb ik namelijk maar één dun laagje aangebracht. Het resultaat is iets meer gekleurde lippen, maar heel onopvallend. Op de onderste foto zie je het resultaat wat ik zelf het mooiste vind: met veel kleur. Het effect vind ik heel mooi! De kleur vind ik uiteindelijk wat meer naar roze-rood neigen in plaats van écht rood. Maar mooi is het wat mij betreft zeker.

Het mooiste vind ik het natuurlijke effect. Uiteraard zijn mijn lippen een stuk roder en opvallender dan normaal, maar omdat je het met een sponsje aanbrengt heb je geen harde lijnen en is het effect alsnog erg natuurlijk. Als ik de foto goed bekijk zie ik toch een klein glansje op mijn lippen, maar in het echt is me dat eigenlijk helemaal niet opgevallen. De lip cream bleef bij mij ongeveer een uurtje zitten, want na dat uur ging ik iets eten en drinken en daarna was de kleur bijna helemaal verdwenen. Na elke maaltijd even bijwerken dus.

Groot voordeel: de formule maakt mijn lippen niet extra droog en velletjes worden niet extra geaccentueerd. Top! Dit is namelijk vaak wel het geval bij matte lipproducten.

Conclusie

De Sephora Wonderful Cushion Matte Lip Cream vind ik een ontzettend leuk en bovenal kwalitatief goed product! De verpakking ziet er leuk uit, de kleur is mooi en de lip cream zelf is lekker mat en goed qua pigment. Je kan de kleur naar wens opbouwen: hou je van heel naturel, dan breng je één laagje aan, wil je een wat fellere kleur, dan breng je het net zo lang aan tot je de kleur fel genoeg vindt. Erg handig als je het mij vraagt! Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat het sponsje wellicht wat van de lip cream zelf opzuigt, waardoor het uiteindelijk minder zuinig in gebruik is. Daarnaast is zo’n sponsje niet superhygiënisch, aangezien je het natuurlijk keer op keer gebruikt. Maar goed, dat heb je met applicators natuurlijk ook. Al met al ben ik erg tevreden met deze Cushion Matte Lip Cream. Ik ben benieuwd of andere merken dit ook op de markt gaan brengen.

De Sephora Wonderful Cushion Matte Lip Cream kost omgerekend ongeveer €7 en is in Nederland online te koop bij Sephora.