Het lijkt nog maar een paar maandjes geleden dat ik oliebollen aan het eten was en naar Star Wars ging op 2 januari. Toch is het echt alweer bijna een jaar geleden! 2016 is voorbijgevlogen en het leek me leuk om in de laatste week van dit jaar even terug te kijken op alles.

Stage bij de gemeente & weer terug naar school

Even terug naar het begin van 2016. Ik liep toen stage bij de gemeente als Consulent Voortijdig Schoolverlaten en was daar bijna mee klaar. Door deze stage was ik voor mijn gevoel helemaal ‘uit’ school en had ik best wel mijn draai gevonden met werken. Ik vond het ontzettend leuk om jongeren te begeleiden richting school/werk en ze te helpen wanneer ze door de bomen het bos niet meer zagen. Op persoonlijk vlak ben ik door deze stage ook behoorlijk gegroeid vind ik zelf. Ik heb geleerd om dingen vanuit een ander perspectief te bekijken en dat niet iedereen hetzelfde over bepaalde dingen denkt dan ik. Dit is met vallen en opstaan gegaan, waardoor ik soms een klein beetje met een dubbel gevoel terugkijk naar mijn stage, maar het heeft me uiteindelijk heel veel nieuwe inzichten gegeven.

In februari ging ik weer naar school en begon ik met de afstudeerrichting Stedelijk Recht & Maatschappelijke Vraagstukken. Wat vond ik dit toch een leuke afstudeerrichting! Ik kreeg onder andere Jeugdrecht, Volkshuisvestingsrecht en Stadssociologie. Allemaal vakken die ik supermegainteressant en bovendien ook leuk vind. Ook dit ging niet altijd even gemakkelijk (hallo groepsprojecten) maar uiteindelijk heb ik alles goed en wel afgesloten en kijk ik ook hier met een positief gevoel op terug.

Concerten en festivals 🎵

Naast dat ik in 2016 veel bezig ben geweest met school, heb ik natuurlijk ook het nodige gedaan ter ontspanning! Ik vind het heel leuk om naar festivals en concerten te gaan, dus ook dit jaar heb ik weer een aantal bezocht. Het feest begon in februari met carnaval in Tilburg. Vriendin Iris studeert daar dus dat is eigenlijk het standaard carnavals-adresje! Ook ging ik in februari naar de musical The Bodyguard met mij zusje. Eind februari ging ik naar het eerste concert van het jaar, en dat was een concert van Tesseract. Niet direct mijn muziek, het is namelijk progressieve metal, maar mijn vriend houdt er wel van, en we gingen met vrienden die er ook van houden, dus ach, waarom niet mee voor de gezelligheid? 😊 In maart was het tijd voor K3! Haha. Mijn zusje en ik zijn met de liedjes opgegroeid en het kwam dus maar wat goed uit dat onze nichtjes (van 6 en 9) er ook van houden!

In april ging ik naar Kingsland in Amsterdam, natuurlijk vanwege Koningsdag. Het was leuk, maar ik herinner me vooral dat ik het erg koud had die dag. In mei stond er (behalve mijn eigen verjaardag) niet zoveel op de planning qua concerten en dergelijke, maar in juni was het eindelijk zover: ADELE! 😍 Vriendin Linda en ik zijn groooot fan en we hadden al heel lang uitgekeken naar het concert. Adele was steengoed live en we hadden echt een superleuke (en relaxte, want zitplaatsen) avond. Een paar weekjes later was het alweer tijd voor de Westlandse Cross hier in de buurt. En in augustus ging ik naar Senc Senc Senc, een superleuk feestje in Hoek van Holland!

Verder ging ik in september naar het jubileumsfeest van The Partysquad in de Melkweg. Ook dit was leuk, ook al duurde het maar een uurtje. In november stond er een concert van Kensington op de planning, wat ook wel één van de hoogtepunten qua concerten was dit jaar. Tot slot was ik begin deze maand aanwezig bij het eindfeest van FeestDJRuud in de Heineken Music Hall en vorige week was ik met mijn vriend naar het Black X-mas concert van Within Temptation in Tilburg. Al met al: een geslaagd jaartje qua concerten. Ik hoop in 2017 weer naar Paaspop te gaan, dit jaar zijn mijn vriend en ik niet geweest maar twee jaar terug vonden we het zo’n leuk festival dat we er zeker weer naartoe willen.

Reizen & vakanties

Voor een mooie vakantie of een leuk weekendje weg kan je me altijd wakker maken! In 2016 ben ik samen met mijn vriend op best wat leuke plekken geweest. Zo gingen we weekendjes (soms maar één nachtje, maar hey dat maakt niet uit) naar Den Haag, Nijmegen, Ermelo (2x), Zwolle, Brugge en Tilburg. Het hoogtepunt was toch wel het weekendje Brugge met familie in juni, en een paar weekjes later onze vakantie naar de Algarve, Portugal. Ik was daar al drie keer eerder geweest met mijn ouders en broertje en zusje, maar nog nooit met mijn vriend. En ik vond het maar wat leuk om daar met hem te zijn! Ik ben echt een beetje verliefd op de Algarve. Het zonnige weer, de mooie natuur en de prachtige stranden en rotsen. En vergeet het goede eten natuurlijk niet. ;-) In 2016 heb ik geen -voor mij- nieuwe landen bezocht maar het was erg fijn om weer in Portugal te zijn!

Blog & YouTube

Behalve veel bezig zijn met school en zo nu en dan een concert bezoeken of een weekendje weggaan, heb ik in 2016 veel tijd besteed aan Pink Sensation en mijn YouTube kanaal MelissaMaria. In het begin van 2016 had ik het bloggen na twee maanden afwezigheid weer opgepakt en had ik de smaak helemaal te pakken. Toch verloor ik de motivatie om te bloggen weer en dat zorgde ervoor dat ik van januari tot juni zo goed als geen nieuwe artikelen plaatste. Ik was weer druk met colleges volgen en dergelijke en wist niet hoe het verder moest met Pink Sensation. Ik schreef daarover in dit artikel. Wilde ik een nieuwe blog beginnen? Of toch juist verder op Pink Sensation, waar ik al sinds 2009 op blogde? Hoe moest ik het doen met video’s maken? Een nieuw kanaal? Toch verder op het oude? Engelse video’s maken? Nederlandse? Ik wist het écht niet. Na lang twijfelen koos ik ervoor om een nieuw Engelstalig kanaal te beginnen en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad! Ik vind het superleuk om weer video’s te maken en kan me er creatief gezien echt helemaal in uitleven. Hiernaast ben ik gewoon blijven bloggen op Pink Sensation. Een goede keuze vind ik zelf. In dit artikel schreef ik dat ik eindelijk een goede balans had gevonden voor mezelf.

Als ik goed plan heb ik ook nog tijd voor mijn blog en vooral ook voor YouTube. Het kost best veel tijd om allebei die hobby’s te onderhouden, maar ik vind het hartstikke leuk om te doen. Ik heb het idee dat ik dit de ideale combinatie vind: een beetje bloggen en daarnaast make-upvideo’s maken! 😃

Wat 2017 me op blog en YouTube gebied gaat brengen weet ik nog niet, want 2017 is het jaar waarin ik hoop af te studeren en een baan te vinden. Of ik dan genoeg tijd overhoud voor deze hobby’s is nog de vraag, maar ik hoop er zo lang als mogelijk mee door te kunnen gaan. 💕

Drie jaar samen

Een mooie afsluiter van deze recap vind ik zelf, namelijk het feit dat ik dit jaar drie jaar samen was met mijn vriend Eizejan! Ik weet nog goed dat we elkaar ontmoetten in oktober 2013, in de sportschool. En nu zijn we al drie jaar een stel. Ik ben nog steeds ontzettend gelukkig met hem en ik had een aantal jaar geleden nóóit kunnen denken dat ik zo lang samen met iemand kon zijn. Fun fact: we sporten allebei nog steeds in dezelfde sportschool en zo ongeveer iedereen daar weet dat we elkaar daar ontmoet hebben. Grappig toch? 😊

~~~

Terugkijkend op 2016 kan ik zeggen dat het een goed jaar was. Er waren hele goede momenten, soms wat minder goede momenten, maar over het algemeen kan ik terugkijken op een mooi jaar. Ik ben erg benieuwd wat het nieuwe jaar me gaat brengen, vooral op het gebied van afstuderen en werken, dus wat mij betreft kan 2017 gaan beginnen!

Hoe kijk jij terug op 2016?