Etos is goed bezig de laatste tijd. Het huismerk ondergaat langzaam een heuse transformatie en de producten knappen daar wat mij betreft heel erg van op! Uiteraard was ook de make-up aan de beurt en dat is goed te zien: strakke, eigentijdse verpakkingen en mooie producten. Ik kreeg wat nieuwe items opgestuurd om te proberen en vandaag ga ik je hier alles over vertellen! Lees verder om meer te lezen over de lip primer, shaping & highlighting kit én de lip scrub.

Etos lip primer – €3,99

Nieuw is deze lip primer. Ik gebruikte dit product vroeger nooit zo vaak, maar tegenwoordig vind ik het toch wel handig! Dit exemplaar van Etos belooft de eigen lipkleur te neutraliseren waardoor de kleur van lipstick/lipgloss/etc. mooier uitkomt. Daarnaast belooft de primer ervoor te zorgen dat de lipstick minder snel uitloopt en egaler aanbrengt. De primer zit in een tube die behalve handig, ook nog eens hygiënisch werkt. In de tube zit 10 ml. product

Dit is hoe de lipprimer er uit ziet! De kleur is beige-achtig wat ervoor moet zorgen dat de eigen lipkleur geneutraliseerd wordt.

Op mijn lippen ziet dat er zo uit. De rode kleur is geneutraliseerd en daardoor heb je een egale basis voor lipproducten. Ik moet zeggen dat ik niet heel erg onder de indruk ben, omdat het vooral velletjes benadrukt. En laat ik die deze winter nou net hebben! Je lippen vet houden helpt al veel (met vaseline bijvoorbeeld) maar toch trekt de primer een beetje in de lijntjes en benadrukt het velletjes.

Heb ik ook wat positiefs te melden? Jazeker! ;-) De primer legt een soort laagje op mijn lippen waardoor ze egaler worden en waardoor lipproducten een stuk beter blijven zitten. In dat opzicht doet de primer z’n werk dus goed. Ik denk dat het een prima product is als je geen last hebt van droge lippen. Heb je dat wel, let dan goed op of velletjes niet extra zichtbaar worden.

Etos shaping & highlighting kit – €6,99

Dan een -naar mijn mening- prachtig product, namelijk de Etos shaping & highlighting kit. Deze kit bevat drie poeders (bronzer, blush en highlighter) voor het contouren en highlighten van je gezicht.De verpakking voelt goed stevig aan en ik vind het er bovendien heel mooi uitzien! Behoorlijk chique. Er zijn twee kleuren verkrijgbaar: 001 en 002. Ik heb die tweede. Er zit in totaal 15 gram product in.

highlighter – bronzer – blush

De kleuren vind ik er heel mooi uitzien! Ik ben vooral erg benieuwd naar de highlighter en blush. De bronzer lijkt op het eerste gezicht wat oranje, maar wie weet valt het mee…

Op mijn arm valt het mee met de bronzer! Ik vind ‘m niet erg oranje. Er zit wel een kleine shimmer in, hier ben ik nooit zo fan van. Om te contouren gebruik ik liever een matte bronzer want dat oogt natuurlijker. Hett pigment is echter wel dik in orde. De highlighter vind ik ook mooi, die is lekker glanzend. De blush is zo te zien helemaal mat.

Ik ben niet ontevreden over het resultaat op mijn gezicht! Ik had verwacht dat ik de bronzer wat storend zou vinden omdat ‘ie niet mat is, maar eigenlijk vind ik het resultaat best mooi! Het poeder is heel goed gepigmenteerd dus je moet wel echt uitkijken dat je geen oranje vegen op je gezicht krijgt. Dit was bij mij namelijk wel het geval in eerste instantie. ;-) Maar door het goed te blenden krijg je toch een mooi resultaat. Wel is de bronzer een tikje teveel oranje naar mijn zin, maar ik vind ‘m verder prima werken.

De blush heb ik aangebracht op de appeltjes van mijn wangen, maar dit is wellicht niet heel goed te zien op de foto. Toch geeft ‘ie in werkelijkheid mijn gezicht een mooi kleurtje en zie ik er gelijk minder bleek uit. Ook hier ben ik dus tevreden over!

Tot slot de highlighter. Ik kan er kort over zijn, want ook deze vind ik erg mooi. Er zit een gouden glans in en dat zie ik goed terug op mijn gezicht. Mijn gezicht straalt net even wat meer en ik zie er naar mijn mening ‘gezonder’ uit. Dat heb ik bij elke highlighter wel, dus in dat opzicht is ‘ie ook weer niet superspeciaal, maar wel gewoon heel erg mooi. En ook gewoon prima geprijsd, want deel je 6,99 door 3 dan krijg je net iets meer dan 2 euro per product. Niet gek!

Etos lip scrub – €3,99

Tot slot het laatste product wat ik laat zien, de Etos lip scrub. Deze scrub belooft je lippen ultrazacht te maken. Dit kan ik in deze koude wintermaanden wel gebruiken, want helaas heb ik veel last van droge lippen en soms ook velletjs. Door de scrub zachtjes in te masseren verwijder je dode huidcellen (velletjes!) op een zachte manier. Er zijn twee smaken: een blauwe met mintsmaak en een roze met bubblegumsmaak. Ik heb de eerste variant.

Zo ziet de scrub er uit! Er zit een frisse mintsmaak aan de scrub die me erg doet denken aan Wilhelmina pepermunt. De substantie zelf is wat vettig waardoor het de lippen goed hydrateert. De bolletjes zijn zacht en door de scrub in te wrijven haal je makkelijk velletjes weg. Dit werkt erg goed, moet ik zeggen! Na gebruik tintelen mijn lippen nog wat na, wat waarschijnlijk komt door de mint. Van mij hadden ze deze geur mogen weggelaten, maar ik kan me voorstellen dat anderen zo’n smaak wel prettig vinden. Al met al: een fijne scrub!

~~~

Ik ben erg tevreden over de nieuwe make-up van Etos! Deze drie producten werken prima en vooral de shaping & highlighting kit raad ik aan. De lip primer zou ik zelf niet zo snel opnieuw kopen. Het werkt opzich wel, maar mijn lippen zijn er op dit moment gewoon net iets te droog voor. De scrub gebruik ik dan weer wel graag in de winter!

De nieuwe Etos make-up ligt nu in de winkels. Ik ben erg benieuwd naar de rest en heb zomaar het vermoeden dat ik nog wel iets meer ga aanschaffen. 😇

Heb jij al nieuwe Etos make-up geprobeerd?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.