Vorige week was ik een dagje in Amsterdam omdat ik was uitgenodigd voor het kerstevent van HEMA. Superleuk natuurlijk! Ik maakte van de gelegenheid gebruik om nog even wat te winkelen, want sinds kort zit er in het centrum een Primark én een NYX winkel. Daar was ik natuurlijk heel erg benieuwd naar! ’s Avonds sprak ik met een vriendin af en aten we gezellig pizza. Een leuk dagje dus! Kijk je mee?

Ik zit al lekker op tijd in de trein, want ik wil natuurlijk voorafgaand aan het event even de stad in.

Hallo! Ik heb maar een dik vest aangetrokken, want het is vandaag weer erg koud buiten. Maar mij hoor je niet klagen hoor, het zonnetje is heerlijk!

Gearriveerd in Amsterdam! Ik blijf het centraal station altijd zo mooi vinden. Zeker met een gezellig zonnetje erbij.

Op naar het centrum. Gelukkig weet ik redelijk goed de weg in het centrum (mag ook wel, ik kom er al een jaar of 5 regelmatig), dus het schiet lekker op.

Het nieuwe Primark filiaal spot ik al snel, maar ik ga eerst even naar de overkant want…

… ik was vergeten om wat te eten! En een broodje van HEMA gaat er altijd wel in. Ineens heb ik trek in een karamel cappuccino, dus die bestel ik er ook maar bij.

Op naar Primark! Ik vind het een heel mooi filiaal, lekker groot ook. Het was behoorlijk druk (hoe kan het ook anders?) dus ik ben maar tot de derde verdieping gekomen.

Wel paste ik nog even twee zwarte spijkerbroeken. Ik heb een goede en best dure zwarte broek, maar die is niet van spijkerstof en dat mis ik toch wel een beetje. De eerste broek die ik pas zit meteen goed en kost maar 11 euro, dus die neem ik natuurlijk mee!

Zoals ik al schreef vind ik het filiaal er heel mooi uitzien, en ze hebben er natuurlijk ook lekker veel! Ik had best nog wat langer willen rondneuzen, maar helaas had ik niet zoveel tijd want ik wilde per se nog even naar NYX.

Hallo!

Op de begane grond vind je vooral heel veel cosmetica en dat soort spulletjes. Ik heb er niet rondgekeken, maar ben zeker van plan om dat nog eens te gaan doen.

Nadat ik de broek heb afgerekend (wat MEGA snel ging trouwens, ik hoefde niet eens te wachten 👍) ga ik richting de NYX winkel in de Kalverstraat.

Gevonden! Hij zit aan het begin van de Kalverstraat, tegenover de Forever21. Makkelijk te vinden dus.

Ook hier is het DRUK. Ik wilde naar de Soft Matte lipcreams kijken, maar elke keer stonden er zeker wel 5 mensen voor en kon ik er niet eens bij. Ook wel logisch, want de winkel is pas net open en ze hebben echt mooie producten. Gelukkig heb ik wat leuke dingen kunnen kopen, dus ik was zeker niet voor niks gegaan!

Linksonder zie je de Face & Body glitters, hiervoor wilde ik per se naar NYX. Ik wil de glitters namelijk in mijn tweede kerstlook gebruiken!

Wat een mooie winkel hè? 😍 Echt make-up heaven, haha! Ik ga zeker nog eens terug.

Nadat ik bij NYX ben geweest loop ik weer richting het centraal station om naar het HEMA event te gaan. Onderweg loop ik langs de Bijenkorf. De etalages zien er weer práchtig uit! Ik houd echt van Kerst.

Vanaf centraal kon ik met de bus richting het event toe. Het was in Noord en daar was ik nog nooit geweest! Best leuk om een nieuw gedeelte van Amsterdam te ontdekken.

Aangekomen bij het HEMA event! Het wordt gehouden op het hoofdkantoor en de ruimte waar het event was is ontzettend leuk versierd! Ik kwam al helemaal in de stemming voor Kerst, zeker omdat er op de achtergrond kerstnummers werden gedraaid. Bij binnenkomst krijgen we een lekker drankje: alcoholvrije Hugo (is me verteld) met ijs en een dennennaald. Ik vond het echt heel lekker!

De tafel waar later een workshop cadeautjes inpakken wordt gehouden. Helemaal leuk! Helaas heb ik er uiteindelijk geen tijd meer voor gehad. Wel goed om te weten dat HEMA veel leuke inpakspulletjes heeft.

Er is genoeg lekkers te eten! Ik vind vooral de quiches erg lekker en daarom heb ik even navraag gedaan, maar ze zijn natuurlijk gewoon te koop bij HEMA zelf! Die met broccoli was favoriet.

Er isook een wijnproeverij, want HEMA heeft heel wat wijnen in het assortiment. Samen met Rosa besluit ik een gokje te wagen. Ik zou zelf niet zo snel naar HEMA gaan voor wijn, maar misschien ga ik dat toch maar eens doen! Deze wijn was namelijk erg lekker. En normaal houd ik niet eens zo van wijn!

Nog meer lekkers. Check die kersttaarten!

Je kan ook een notitieboekje of snijplank laten graveren. Ik kies voor een plank omdat ik al genoeg notitieboekjes heb en dit bovendien meer blijvend is. Het ontwerp werd met een laser gegraveerd.

Tadaa! Ik kies voor twee pijlen en m’n naam en ik ben helemaal blij met het resultaat!

Er is ook een beautycorner waar je je make-up kan laten bijwerken en waar je je nagels kan laten lakken.

Alle kleuren nagellak! Ik had toevallig net mijn nagels gelakt (er komt binnenkort een kerst nail-art video online!) dus dit heb ik overgeslagen. Wel kreeg ik een demonstratie van de Hema 100 kleurenkiezer app (linkje). Hiermee kan je een foto maken of uploaden van je outfit. Vervolgens wijs je met je vinger aan welke kleur nagellak je zoekt. De app zoekt dan naar een match en zodra die gevonden is krijg je een nagellak uit de HEMA te zien met de naam van de kleur. Lijkt me enorm handig!

Zoveel leuke spulletjes! Ik vind deze bol met glitters en herten heel erg gaaf.

Nog meer leuke items.

Even poseren natuurlijk, haha. De tafel was supermooi gedekt!

😍😍😍 Krijgen jullie al inspiratie voor Kerst?

Rond een uur of half zeven heb ik zo’n beetje alles gezien en gedaan en ga ik met collegablogger Roosmarijn weer richting het centraal station. Zij was met de boot gekomen en omdat er werkzaamheden waren bij de bushalte besloot ik gezellig mee te gaan! Heb ik dat ook weer eens meegemaakt.

Ik neem afscheid van Roosmarijn en meet met vriendin Linda op het station omdat we samen gingen eten! Zij zit al een aantal jaar op kamers in Amsterdam dus vaak spreken we af als ik ook in Amsterdam moet zijn. Wel zo gezellig!

We gaan allebei voor pizza! Altijd goed.

Selfie! We eten aan een restaurantje op het Damrak, dus lekker dichtbij het station. Een erg gezellige zaak.

Rond een uurtje of half negen gaan we ieder ons eigen weg en wacht ik op de trein richting huis! Daarna maak ik geen foto’s meer want ik heb behoorlijke hoofdpijn en kan bijna niet meer lekker uit m’n ogen kijken. 😅 Gelukkig verloopt de reis soepel en ben ik nog redelijk op tijd thuis.

~~~

Tot zover deze Amsterdam plog! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om eens een dagje mee te gaan met mij. Ik vond het zelf in elk geval leuk om te doen. Tot de volgende keer!