Zo, ik ben eindelijk weer beter en daarom is het tijd voor mijn eerste review van 2017! Ik begin met de Fashion Nails van Primark: een setje nepnagels die voor slechts €1,50 te koop zijn. Ik zag ze staan, ze zagen er goed uit, dus ik nam de gok. Zijn deze nepnagels van goede kwaliteit of kan je ze beter laten liggen? Ik ga het je vertellen!

Naast veel goedkope kleding en accessoires, heeft Primark een eigen beautylijn. Onder de naam PS vind je er onder andere nagellak, blush, oogschaduw en natuurlijk.. nepnagels! De nagels die ik gekocht heb zitten in een zwart kartonnen doosje met gouden accessoires. Ziet er best leuk uit! In het doosje zitten 24 nagels in verschillende groottes. Je zal ze dus niet alle 24 kunnen gebruiken, omdat er waarschijnlijk maar een paar écht goed matchen met de vorm en grootte van je eigen nagels.

In het doosje zit een een gebruiksaanwijzing, een flesje lijm en natuurlijk de nagels zelf. Ik moet zeggen dat ik zelf niet eens naar de gebruiksaanwijzing gekeken heb, omdat ik al best vaak nepnagels gebruikt heb. Maar voor wie hier nog geen ervaring mee heeft, is het natuurlijk erg handig. Het flesje lijm heb ik zelf niet gebruikt, omdat ik er nog een andere goede had liggen. Deze kocht ik een half jaar geleden bij Kruidvat en is van het merk Broadway Nails. Ik betaalde toen een tientje voor twee flesjes. Deze lijm beviel zo goed, dat ik het ook voor deze nepnagels heb gebruikt. Over de lijm die in het doosje zit kan ik dus niet zoveel zeggen, maar ik verwacht dat het gewoon een prima nagellijm is.

Voordat ik ze ging opplakken heb ik eerst goed gekeken welke nagel waar moest komen. Gewoon een kwestie van passen en meten. Toen ik uiteindelijk tien nagels op een rijtje had liggen, kon het plakken beginnen! Ik knipte mijn nagels eerst helemaal kort. Daarna heb ik ze ontvet met een remover. Dit is altijd aan te raden, omdat de lijm dan beter hecht aan de nagel. Hierna heb ik de lijm op mijn nagel aangebracht, en vervolgens de nepnagel er op gedrukt. Ik lees vaak dat je de lijm beter op de nepnagel kan aanbrengen, maar ik vind dat zelf niet handig omdat je dan misschien veel te veel lijm gebruikt. Dit werkt ook prima!

Ik heb de nepnagels ongeveer 5 seconden aangedrukt (kijk uit dat je vinger niet in de lijm zit, straks zit je vinger vastgeplakt!) en daarna zaten ze er goed op. Uiteraard is het slim om ze daarna even met rust te laten. Ga bijvoorbeeld niet gelijk de afwas doen. 😉

Omdat ik de nagels behoorlijk lang en een tikkeltje onhandig vond, heb ik ze korter gevijld. Wel heb ik de vorm geprobeerd aan te houden, want die vond ik erg mooi. Ik had nog nooit echt puntige nagels gehad dus ik wilde dat graag eens proberen. Met een speciale nepnagelvijl (jep, ze bestaan) heb ik ze wat korter gevijld. Dat ging zonder problemen.

Over het resultaat ben ik erg te spreken! Naar mijn mening zijn deze nepnagels van goede kwaliteit. De belangrijkste vraag is natuurlijk: hoe lang hebben ze er op gezeten? Nou, lang! Ze hebben er alle tien precies twee weken en drie dagen op gezeten. In die tijd heb ik alles gedaan: klusjes in het huishouden, gewerkt met mijn handen, veel getypt etc. Dit hebben ze allemaal keurig overleefd! Op een gegeven moment zijn de eerste twee nagels gesneuveld, en een paar dagen later volgde de derde. Toen heb ik ze er allemaal maar afgehaald. Dit kan je doen met een speciale remover. Ik gebruik er eentje van Kruidvat en ook dit ging zonder problemen.

Conclusie

Wat mij betreft zijn deze nagels zeker een YAY waard! De kwaliteit heeft me zeer verrast. In die ruime twee weken dat ze zijn blijven zitten, is er geen eentje beschadigd geraakt. Ik heb gewoon dik twee weken hele mooie nagels gehad! Dat kwam precies goed uit zo rond de feestdagen. 😊 Ik kreeg zelfs de vraag waar ik mijn nagels ‘had laten doen’. Ik ben zeker van plan om nog wat nepnagels bij Primark te kopen, want voor de prijs hoef ik het niet te laten.

Gebruik jij wel eens nepnagels?