Etos Radiance CC cream

In december liet ik al een aantal nieuwe Etos producten zien, maar vandaag is het de beurt aan de Etos Radiance CC cream. Ook dit is een vrij nieuw product en om die reden was ik er best wel benieuwd naar! De CC cream belooft de perfecte oplossing te zijn voor een doffe en bleek uitziende huid.  Precies wat ik wel kan gebruiken in de wintermaanden. Ik heb de CC cream getest en ga je in dit review laten weten wat ik ervan vind. Lees je mee?

Etos Radiance CC cream

Etos Radiance CC cream

De CC cream zit in een tube met 30 ml product. Een gebruikelijke hoeveelheid voor foundations en dergelijke. Een tube vind ik altijd erg prettig werken: je krijgt er geen rommel van, het is goed te doseren en het is ook nog eens heel hygiënisch. De tube vind ik daarbij ook nog eens erg mooi vormgegeven. Het voelt toch wel een beetje luxe aan, ook al is de tube van plastic. Het is duidelijk dat Etos een nieuwe huisstijl aan het doorvoeren is. So far, so good!

Etos Radiance CC cream

Op de achterkant staat nog wat meer informatie. De Etos Radiance CC cream belooft een natuurlijke en heldere look met een medium dekking. De blemish balm complexen verbeteren de huidskleur en de licht reflecterende deeltjes creëren een anti-rimpel effect. Ook zit er SPF 15 in.

Etos Radiance CC cream

Er zijn drie verschillende kleuren verkrijgbaar: light, medium en dark. Ik heb medium toegestuurd gekregen. De CC cream ziet er op het eerste gezicht goed uit. Wel is de kleur waarschijnlijk wat te donker voor mij en de kleur lijkt ook een beetje oranje.

Etos Radiance CC cream

voor & na

Helaas is de kleur écht te donker en te oranje voor mij. Light zou waarschijnlijk een stuk beter staan. De dekking vind ik wel mooi. Het resultaat is heel natuurlijk. Normaal gesproken houd ik van goed dekkende foundations, maar dit kan ermee door. Maar of ik het effect supermooi vind op mijn gezicht? Nee, dat niet. En dat komt voornamelijk door de kleur. Naast het feit dat ‘ie te donker is, vind ik ‘m ook te oranje. Misschien is deze kleur in de zomer wat meer geschikt, maar in de winter kan ik dit product echt niet gebruiken. Het kleurverschil tussen mijn gezicht en hals vind ik daar te groot voor.

Ik ben niet met deze CC cream op naar buiten geweest omdat ik de kleur niet mooi vond, dus ik heb de houdbaarheid gewoon thuis getest. Deze vind ik niet heel bijzonder. Na een paar uur glimt mijn huid een beetje. Afpoederen is dus een must!

Conclusie

Het idee achter de Etos Radiance CC cream is leuk, maar in de praktijk vind ik dit product niet zo geslaagd. De dekking is inderdaad medium (zoals beloofd), maar daar houdt het wel een beetje mee op. De kleur is veel te donker (kan gebeuren), maar ook veel te oranje. Ik ben benieuwd of dit bij andere kleuren ook het geval is. De houdbaarheid heb ik niet heel uitgebreid getest, maar na een paar uurtjes vond ik het resultaat toch niet zo mooi meer. Waarschijnlijk een combinatie van de te donkere kleur en de substantie. Ik ben benieuwd naar de lichtste kleur, maar ik denk niet dat ik dit product zelf nog eens zal aanschaffen.

De Etos Radiance CC cream is te koop bij Etos en kost €5,99.