Morphe 35N palette

Ongeveer een half jaar geleden kocht ik voor het eerste twee Morphe paletten en vandaag is het eindelijk tijd voor een review! Ik begin met het Morphe 35N palette: een palette met neutrale en matte kleuren. Ik bestelde dit exemplaar omdat ik behoorlijk weinig matte kleuren oogschaduw had. Daar mocht best verandering in komen! Omdat NikkieTutorials regelmatig Morphe promoot was ik erg benieuwd geworden naar het merk. Vandaag vertel ik je wat ik ervan vind.

Morphe Brushes (zoals het merk voluit heet) is een Amerikaans cosmeticamerk wat vooral bekend staat om de kwalitatief goede paletten. Menig beautyguru is fan van het merk en mede daarom is Morphe in korte tijd bekend geworden onder beautyliefhebbers! Naast oogschaduw heeft Morphe veel verschillende soorten make-upkwasten en nepwimpers.

Morphe 35N palette

A natural matte eye look is easy, effortless and works for any occasion. This palette has versatile, complementary shades and lets you create endless combinations that can be subtle or more dramatic with a high quality, pigmented formula that is super easy to blend.

Het Morphe 35N palette is een zwart palette, gemaakt van stevig plastic. Het palette zelf is ongeveer vergelijkbaar met de paletten van Coastal Scents (wie kent die nog? 🙂) Ik bestelde mijn exemplaren via Beautybay.com. De paletten kwamen goed verpakt binnen, ze zaten namelijk in bubbeltjesplastic en een kartonnen doosje. Gelukkig was alles heel gebleven!

Morphe 35N palette

Binnenin zitten de 35 oogschaduwkleuren. Ik koos voor dit palette omdat het kleurenpalet naar mijn mening erg compleet is. Er zit van alles wat in. Lichte, beige kleuren om te highlighten, diverse taupe tinten, een paar roze/paars tinten, oranjetinten, grijs, een aantal donkere kleuren en zwart. Echt heel divers dus! Precies wat ik zocht.

Morphe 35N palette

Morphe 35N palette

Close-ups

Morphe 35N palette

Een aantal swatches. Veel kleur!

De pans van het Morphe 35N palette zijn lekker groot van formaat. De oogschaduws zelf zijn héél zacht en geven goed kleur af. Echt een feestje om mee te werken. 😉 Doordat ze zo zacht zijn laten ze zich heel goed en makkelijk blenden. Ik heb geen last van fall-out onder mijn ogen en ook de pans blijven mooi na gebruik. Toen ik dit palette voor het eerst gebruikte was ik echt onder de indruk van de kwaliteit! En eigenlijk ben ik dat nog steeds. Ik denk dat ik zelden zulke goede oogschaduws heb gehad.

Voor de prijs hoef je het echt niet te laten. Een Morphe palette met 35 kleuren kost omgerekend €24,49. Per oogschaduw betaal je dus maar (afgerond) 70 cent! Geen geld als je het mij vraagt. Zeker niet omdat de kwaliteit gewoon heel goed is.

Morphe 35N palette

Het 35N palette in actie! Bekijk HIER de bijbehorende video.

Zijn er ook nadelen te benoemen aan dit palette? Nee, zeker niet. Het enige lastige aan Morphe is dat het merk vrij moeilijk te verkrijgen is in Nederland. Momenteel is dit 35N palette op vrijwel alle webshops die daar Nederland verzenden uitverkocht. Via Morphe zelf bestellen kan natuurlijk ook prima, maar de verzendkosten zijn dan vaak even duur als het palette zelf. De oogschaduw van Morphe is dus ontzettend goed, maar mocht je graag een palette willen aanschaffen, houd er dan rekening mee dat het even kan duren voordat je daadwerkelijk het palette thuis hebt.

Conclusie

Ik ben enorm blij met het Morphe 35N palette! Het is een goede aanvulling op mijn collectie vanwege de grote hoeveelheid matte kleuren van goede kwaliteit. De oogschaduws zijn zacht, niet te poederig en geven veel kleur af. Helemaal goed! Hierbij komt dat het palette ook nog eens behoorlijk voordelig is, omdat je per oogschaduw maar 70 cent betaalt. Het enige minpuntje is de verkrijgbaarheid van Morphe paletten. Houd er rekening mee dat ze vaak niet op voorraad zijn en dat het even kan duren voordat je je product in huis hebt. Verder ben ik enorm enthousiast en heb ik stiekem alweer nieuwe paletten op het oog.

Morphe is onder andere te koop bij Boozyshop en The Make Up Spot.