Catrice camouflage cream

Zo, na een tijdje blogstilte ben ik weer terug! Ik kocht vorige week de Catrice Camouflage Cream en daar wilde ik wel even een review van maken. Dit product belooft goed te dekken en te versmelten met de huid. Dat ik fan ben van Catrice was vast al duidelijk (zoek maar eens op ‘Catrice’ ), maar maakt deze concealer de beloftes waar? Ik ga het je vertellen!

Catrice camouflage cream

Catrice camouflage cream

Een ware must-have voor de perfecte uitstraling. De Camouflage Cream heeft een langhoudende textuur die prachtig versmelt met de huid, voor onzichtbare correctie. Het egaliseert kleine onregelmatigheden en camoufleert pigmentvlekjes en rode adertjes. Deze efficiënte camouflagecrème biedt hoogwaardige dekking en kan worden gebruikt in combinatie met poeder voor een waterproof effect. bron

De Catrice Camouflage Cream zit in een klein zwart potje van plastic. Er zit in totaal drie gram product in, wat niet bijster veel is. Ik kocht de Camouflage Cream omdat ik een nieuwe concealer nodig had (m’n Sephora concealer is helaas op) en ik deze er wel goed uit vond zien. Ik had hem nog nooit geprobeerd en hij kost maar €2,99.

De verpakking vind ik er prima uit zien, maar het potje is wel heel klein. Ik had het best fijn gevonden als het wat groter was geweest, maar ja, dan was de prijs natuurlijk ook hoger geweest. Ik vermoed dat die drie gram heel snel op is.

Catrice camouflage cream

Ik heb de lichtste kleur: 010 Ivory. Er zijn nog twee andere kleuren: 020 Light Beige en 025 Rosy Sand. Dames (en heren) met een wat donkerdere huidskleur grijpen helaas mis.

Catrice camouflage cream

Catrice camouflage cream

De eerste swatch ziet er meteen heel dekkend uit! Precies wat ik zoek. Ik denk dat ik de Catrice Camouflage Cream vooral ga gebruiken onder mijn ogen om donkere kringen wat weg te werken. Hij is ook erg geschikt om andere oneffenheden in het gezicht (roodheid, puistjes) weg te werken.

Catrice camouflage cream
Wat creepy foto misschien 😅 maar het laat wel goed het verschil tussen wél en geen concealer onder mijn ogen zien. De dekking is hartstikke goed! 

De substantie is inderdaad lekker creamy waardoor de concealer zich goed laat blenden. Het brengt eigenlijk gewoon heel makkelijk aan. Ik doe dit met mijn vingers. Opvallend vind ik de dekking, die is gewoon echt heel goed. Mijn donkere kringen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Wel vind ik het soms moeilijk om de concealer goed ‘in’ mijn huid te blenden. Soms zie je toch een laagje product zitten en dat vind ik minder mooi. Een kwestie van goed blenden dus! Ik doe dit dus meestal met mijn vingers, soms komt mijn beautyblender er aan te pas.

De concealer blijft gedurende de dag goed zitten. Wel zie je de concealer aan het eind van de dag wat beter zitten. Meestal blend ik het dan even opnieuw, maar vaak laat ik het ook gewoon zo. Waarschijnlijk ben ik zelf de enige die het ziet. ;-) Goed afpoederen is wel echt een must, anders gaat de concealer glijden en zie je er aan het einde van de dag niets meer van.

Conclusie

Ik ben erg tevreden over de Catrice Camouflage Cream, vooral vanwege de supergoede dekking. Longlasting is ‘ie ook wel, al kan het soms nodig zijn om het aan het einde van de dag wat bij te werken. Maar over het algemeen blijft de concealer (mits afgepoederd) best een hele dag zitten. Helemaal goed dus, zeker gezien de prijs. Voor €2,99 kan je hem eigenlijk gewoon niet laten liggen. Klein puntje van kritiek voor Catrice: maak meer kleuren! Dan kunnen meer mensen de Camouflage Cream gebruiken.

Catrice is te koop bij Kruidvat en Trekpleister.