Makeup Revolution Ultra Contour palette

Makeup Revolution Ultra Contour palette

Mocht je mijn video’s wel eens bekijken, dan weet je dat ik al even het Makeup Revolution Ultra Contour palette gebruik. Het is mijn favoriete palette om te contouren en daarom gebruik ik hem elke dag. De hoogste tijd voor een review dus! Ik heb stiekem al verklapt wat ik ervan vind, maar het is natuurlijk ook altijd fijn om wat foto’s en swatches te kunnen laten zien.

Makeup Revolution Ultra Contour palette

Het Makeup Revolution Ultra Contour palette is een palette met acht poeders voor het contouren van je gezicht. Naast zes kleuren voor contouren en shapen zitten er ook twee baked highlighters in om je look mee af te maken! Ik kocht mijn palette in België bij een drogsterij genaamd ‘Di’. Een prachtige winkel was dat! Echt een make-up walhalla. Het wordt tijd dat er in Nederland ook dit soort drogisterijen komen. Maar dat is weer een ander verhaal. ;-)

Makeup Revolution Ultra Contour palette

Wat me vooral ideaal leek aan het Makeup Revolution Ultra Contour palette is de veelzijdigheid ervan. Er zitten huidskleurige poeders bij en wat donkerdere kleuren, en daarnaast ook highlighters. Van alles wat dus! Ook handig: er zit een vrij grote spiegel binnenin het palette.

Het palette is gemaakt van plastic en ziet er wat mij betreft gewoon netjes uit. Het is een niet al te groot palette waardoor je ‘m makkelijk mee kan nemen in je make-uptas.

Makeup Revolution Ultra Contour palette

Er zitten vijf matte poeders in en drie glanzende poeders. De matte poeders zijn echt voor het contouren van je gezicht; dit wordt doorgaans niet met glanzende poeders gedaan. Ik gebruik zelf het vaakst de tweede kleur van linksonder en de kleur helemaal linksonder. De glanzende poeders gebruik ik ook veel! Vooral de highlighters zijn favoriet.

Makeup Revolution Ultra Contour palette

Makeup Revolution Ultra Contour palette

Close-ups

Makeup Revolution Ultra Contour palette

Dit zijn swatches van de bovenste rij. Wat natuurlijk meteen opvalt is de highlighter! Die is koel van ondertoon en heel goed gepigmenteerd. Je hebt maar een klein beetje nodig voor veel glans. De andere poeders vind ik ook mooi. De matte poeders op deze rij gebruik ik wat minder, maar ik vind het toch handig om ze in het palette te hebben. De andere highlighter gebruik ik ook regelmatig. Die is iets minder opvallend, maar zeker niet minder mooi.

Makeup Revolution Ultra Contour palette

Dit zijn swatches van de onderste rij. Wederom veel pigment! De middelste bruine kleur is wat meer taupe, de andere kleuren wat meer bruin. Om deze reden gebruik ik eigenlijk het liefst de middelste kleur, maar de laatste tijd gebruik ik de meest linkse ook wat vaker. De meest rechtse kleur gebruik ik soms als blush, want daar is ‘ie prima voor te gebruiken.

Makeup Revolution Ultra Contour palette

Voor & na. Ik gebruikte de twee linker contourpoeders en de tweede highlighter van rechtsboven.

En of het fijne poeders zijn? Ik vind zeker van wel! Er komt veel kleur vanaf, ze zijn lekker zacht en brokkelen niet. De longlasting is ook vrij goed. De laatste tijd gebruik ik wel eens fixing spray om alles op z’n plek te houden, maar eigenlijk is dat niet echt nodig. Natuurlijk zit de make-up er ’s avonds wat minder florissant op dan ’s ochtends, maar over het algemeen blijft het poeder prima zitten.

Hier zie je het palette in actie vanaf 6:52.

In deze video gebruik ik het Makeup Revolution Ultra Contour palette ook.

Het palette is wat mij betreft ook héél erg budget. Ik betaalde in België €12,99 en kreeg daar acht poeders voor terug. Dat is €1,60 per kleur. Niet gek dus! Online is het palette nog wat voordeliger heb ik gezien. Je betaalt omgerekend in ieder geval niet veel.

Conclusie

Ik vind dit een heel fijn en compleet contour palette. De poeders in het Makeup Revolution Ultra Contour palette geven veel kleur af, blijven goed zitten en zijn door de zachte textuur goed te blenden. Er zit van alles in: matte poeders, glanzende poeders, huidskleurige poeder, echte contour kleuren en twee mooie highlighters. Ik neem dit palette heel graag mee op vakantie omdat gewoon alles er in zit wat ik nodig heb.

Makeup Revolution is in Nederland onder andere online te koop bij Boozyshop en Make-up Musthaves voor ongeveer €10.