NYX Face Awards

*doet een dansje van enthousiasme* WAAAH! Ik doe dit jaar mee met de NYX Face Awards! Vorig jaar had ik geen tijd om mee te doen (en misschien durfde ik het stiekem ook niet?) maar dit jaar ben ik van de partij. Ik heb lang nagedacht over een thema, maar uiteindelijk heb ik me laten inspireren door de Elfen uit The Lord of The Rings en uit de vrij nieuwe tv-serie The Shannara Chronicles. Ik vertel je graag meer over de NYX Face Awards en mijn look.

OVER DE NYX FACE AWARDS

NYX Cosmetics is proud to present the Fine Artistry of Cosmetic Elites (FACE) Awards. The FACE Awards allows us to shed a spotlight on the up and coming beauty vloggers, and unite the community behind a single annual event.

De NYX Face Awards werd een aantal jaar geleden voor het eerst gehouden in de Verenigde Staten. Het is een wedstrijd waarbij het maken van een make-uplook centraal staat. Iedereen kan zich opgeven door een tutorial te maken en deze in te zenden. De jury bestaat uit vier schoonheidsexperts en een publieksjury. Deze jury beoordeelt de video’s op een viertal punten:

  • de creativiteit van de make-up look;
  • de presentatie en de instructieve waarde van de tutorial;
  • het artistieke niviau van het aanbrengen van de make-up;
  • de productiekwaliteit van de video.

Nadat de aanmeldperiode verstreken is wordt er door de jury een top 20 samengesteld. Deze personen zijn door naar de volgende ronde, waarbij zij een nieuwe tutorial dienen te maken rondom een opgelegd thema. Na drie rondes wordt er één winnaar gekozen (door de jury en het publiek) en wint naast €5000 ook een reis naar Los Angeles om de grote finale van de Amerikaanse NYX Face Awards bij te wonen.

De wedstrijd wordt naar Nederland en de Verenigde Staten ook gehouden in onder andere Rusland, Polen, Spanje, Zwitserland, Hongarije, Italië, Bulgarije en Portugal.

MIJN ENTRY: MYTHIC ELF

Dit is mijn uiteindelijke inzending voor de NYX Face Awards van 2017. Ik vind het mega spannend! Zoals ik al schreef heb ik me laten inspireren door Elfen, die je onder andere tegenkomt in films als The Lord of the Rings en de serie The Shannara Chronicles. Toen bekend werd dat de Face Awards weer gehouden werden dit jaar, had ik net deze films en de serie gekeken. Ik wilde iets met het thema fantasy doen, dat was duidelijk. Vooral The Shannara Chronicles vond ik een hele bijzondere serie, maar er kwamen geen fantasy figuren in voor met heel uitgesproken make-up. Toen ben ik zelf gaan nadenken over een look.

Voordat ik de uiteindelijke video opnam had ik al een dag besteed aan het filmen van de look. Achteraf was ik alleen niet helemaal tevreden. De belichting vond ik niet goed genoeg, en daarnaast waren er wat aspecten van de look die ik niet mooi genoeg vond en die ik in het vervolg anders had willen doen. Ik heb lang getwijfeld of ik opnieuw ging filmen of niet, want het is een tijdrovende (gelukkig ook leuke) klus. Na een paar dagen was ik eruit: ik ging het opnieuw filmen. Doe het goed, of doe het niet. Ik wilde helemaal tevreden zijn met mijn inzending en dat was ik niet. Tijd om iets nieuws te creëren dus!

Ik heb gekozen voor een rustig kleurenpalette. Elfen zijn over het algemeen serene, mythische wezens, dus het leek me mooi om geen heel felle kleuren te gebruiken. Ik wilde wel iets ‘magisch’ toevoegen aan de look, dus dat werden grote nepwimpers met fonkelende steentjes, witte stipjes hier en daar en een versiering op het voorhoofd.

Het leek me cool om zoveel mogelijk zelf te creëren. Ik had ervoor kunnen kiezen om elfenoren te kopen. Een stuk makkelijker, maar ik wilde mezelf uitdagen. En dus ging ik aan de slag met modelleerklei en vloeibare latex. Dit resulteerde in zelfgemaakte elfenoren die ik uiteraard goed kon gebruiken voor de look. Hoe lang ik uiteindelijk bezig ben geweest? Met de oren, alles bij elkaar opgeteld, ongeveer twee uur denk ik. En met het opnemen van de video zelf ben ik wel vier uur bezig geweest! Keer twee dan natuurlijk, haha. Het nabewerken kwam er natuurlijk ook nog bij, daar ging ook veel meer tijd in zitten dan gedacht. Een tijdrovende klus dus, maar het was me alles waard, want ik vond het enorm leuk en ook heel leerzaam om te doen!

~~~

Ik hoop dat ik met deze look genoeg creativiteit en makeup skills heb getoond om de top 20 te halen! Dat zou ik echt ENORM leuk en spannend vinden! De top 20 wordt als het goed is morgen bekend gemaakt, dus ik wacht in spanning af.

Kende jij de NYX Face Awards al? Wat vind je van mijn inzending?