Ontbijt tip: baked blueberry oats

Dit ontbijtje heb ik pasgeleden ontdekt en ik móet het gewoon even delen! Al een paar jaar eet ik vrijwel elke ochtend havermout als ontbijt, maar op een gegeven moment heb je alles wel geprobeerd. Denk je! Hoewel ik nog steeds vaak havermout eet met bijvoorbeeld appel en kaneel, banaan en pindakaas of -in de zomer- aardbeien, deze combinatie met bosbessen is ook helemaal niet verkeerd. Het duurt even omdat het in de oven moet, maar dan heb je ook wat! Lees snel verder voor het recept.

Het recept heb ik gevonden op fitbeauty.nl, dus alle credits zijn voor haar.

Benodigdheden:

 • 45 gram havermout
 • 80 ml amandelmelk/sojamelk/andere plantaardig melk
 • 2 eetlepels honing
 • 1 ei
 • halve theelepel vanille extract
 • 1 eetlepel kokosolie/boter
 • 2 theelepels lijnzaad
 • snufje zout
 • half kopje bosbessen (of meer. ander fruit kan natuurlijk ook)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Daarna is het eigenlijk heel makkelijk, want het enige wat je hoeft te doen is alle ingrediënten in een kommetje doen en mengen! Ik laat zelf de honing weg, omdat ik het zoet genoeg vind zonder en omdat ik er niet zo van houd. Ook gebruik ik niet altijd kokosolie, omdat je dit ook eigenlijk niet terugproeft. Het maakt het geheel alleen net wat ‘romiger’. Als ik alles gemengd heb strooi ik er nog wat losse havervlokken op en de lijnzaadjes. Daarna kan het in de oven! Na 30 minuten bakken is het klaar.

Eet smakelijk!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Pink Sensation! Een persoonlijk blog over beauty en lifestyle, waar ik sinds 2009 met veel plezier voor schrijf. Mijn naam is Melissa (23) en ik wens je veel leesplezier toe!

Instagram
 • Tempel van Zeus in Olympia gebouwd in de 5e eeuwhellip
 • Melissani meer op het eiland Kefalonia In de Griekse mythologiehellip
 • Ik elke avond ik zit zo vol ik ga nooithellip
 • Gister in Agia Efimia Kefalonia Greece
 • swipe voor filmpje Vorig jaar dolfijnen gespot in Portugal dithellip
 • Diploma uitreiking BachelorOfLaws inhdenhaag
 • h e r f s t tree autumn
 • Dagje gewinkeld in Londen gister met lindavnieuwkerk
 • Oxford Street London
 • Nog eentje dan London OxfordStreet
YouTube