Ik laat in m’n diary’s zo nu en dan doorschemeren dat ik aan het afstuderen ben, maar verder heb ik daar nog weinig over geschreven. Het leek me leuk om er eens wat meer over te vertellen.

In november vorig jaar schreef ik het volgende in dit artikel:

Om eerlijk te zijn ben ik er ook wel een beetje aan toe om gewoon klaar te zijn met school. De vrije tijd is heerlijk, maar ik merk dat ik soms wat onrustig ben door de onregelmatigheid van lesuren en dat ik gewoon toe ben aan een volgende fase. Ik ben zin om dingen die ik geleerd heb in de praktijk te brengen en om mensen zo goed mogelijk te helpen. Want dat is wat ik wil doen, ik heb niet voor niets de opleiding sociaal juridische dienstverlening gekozen. ;-)

Dit is de afgelopen maanden niet veranderd. Ik heb nog steeds veel zin om uiteindelijk klaar te zijn met school en om aan het werk te gaan. Op een gegeven moment wil ik natuurlijk het huis uit, sparen… en dat gaat allemaal net wat makkelijker met een volledig inkomen. Wat ik wel merk, is dat ik de hele periode van het afstuderen eigenlijk wel leuk vind. Het zorgt af en toe voor stressmomenten, maar over het algemeen is het een leuk en leerzaam proces. Ik vind het fijn om dit onderzoek helemaal zelf uit te kunnen voeren. Geen stomme projectgroepjes, geen studiegenoten waar je mee hoeft te overleggen, niks. Gewoon zelf mijn hele scriptie schrijven en bepalen hoe ik dit wil doen. Ook de afwisseling van deze periode vind ik wel fijn. Ik loop twee dagen stage en op die dagen werk ik aan mijn onderzoek. Daarnaast werk ik nog wel ongeveer 2 dagen aan mijn scriptie thuis. Af en toe naar school voor begeleiding. En tussendoor werken, sporten en leuke dingen doen. Ik ben altijd wel ergens mee bezig maar dat bevalt me eigenlijk wel.

In het eerder genoemde artikel schreef ik dat ik het moeilijk vond om een scriptie onderwerp te bedenken. Wat me uiteindelijk geholpen heeft is op een rijtje zetten wat ik leuk vond binnen mijn opleiding. Ik herinnerde me dat ik veel plezier (is dat raar? haha) en voldoening haalde uit een betoog dat ik vorig jaar schreef over de Rotterdamwet (een wet waarmee woningcorporaties potentiële huurders preventief kunnen screenen op een crimineel/overlastgevend verleden). Ik was trots op het resultaat en mijn cijfer was mooi. Om die reden besloot ik woningcorporaties aan te schreven. Vrij snel kreeg ik reactie van mijn huidige stagebedrijf, een woningcorporatie hier in de buurt, dat ze waarschijnlijk wel een leuke opdracht voor me hadden. Ik ben een aantal keer op gesprek geweest en uiteindelijk werd deze corporatie mijn afstudeerbedrijf. Blij dat ik was! Een leuke opdracht en, zo op het eerste gezicht, een leuke organisatie. Dat bleek ook echt zo te zijn. Ik vind het leuk om me met mijn onderzoek bezig te houden en ik heb echt leuke collega’s.

Eind maart is mijn afstudeervoorstel goedgekeurd door school en op dit moment ben ik heel druk bezig met de daadwerkelijke uitvoering van het onderzoek. Ik heb interviews gehouden, doe deskresearch en ik heb ook een enquête uitstaan onder huurders. Hier komt allemaal een hele hoop bij kijken. Uiteindelijk ga ik een onderzoeksrapport opleveren met aanbevelingen voor de corporatie om woonoverlast zoveel mogelijk terug te dringen en te voorkomen in de toekomst. Als alles goed gaat lever ik de scriptie officieel op 12 juni in. Hopelijk mag ik ‘m een aantal weken later verdedigen. Mega spannend! Wil je nou een beetje op de hoogte blijven, volg me dan op Twitter of Instagram. Hier ben ik redelijk actief.

Ben je zelf aan het afstuderen of heb je tips? Laat het even weten in de reacties! Ik vind het alleen maar leuk om verhalen van anderen te horen. 😉