Vorige week las ik voor het eerst over de Maybelline The Colossal Big Shot mascara. Het schijnt dé mascara van dit moment te zijn volgens internationale bloggers en vloggers. Sinds kort is deze mascara ook in Nederland te koop. Toen ik ‘m zag liggen twijfelde ik geen moment. Ik kocht er eentje om uitvoerig te gaan testen. Is deze mascara echt de hype waard? Of toch niet..? Klik snel verder voor mijn review.

De Maybelline The Colossal Big Shot mascara bestaat nog niet zo heel lang, maar is nu al ongekend populair. Maybelline zegt zelf het volgende over de mascara:

Lash like a boss, ga voor extreem volle wimpers met de Colossal Big Shot mascara van Maybelline! De Colossal Big Shot mascara heeft een unieke combinatie van formule en borstel, die ervoor zorgt dat het big shot effect de hele dag houdt. Het revolutionaire kogelvormige borsteltje heeft zachte borstelhaartjes die ervoor zorgen dat alle wimpers vanaf de aanzet bereikt worden. De formule met collageen extract zorgt ervoor dat één mascara shot voldoende is om kolossaal volumineuze wimpers te creëren.

Klinkt natuurlijk hartstikke goed. Ik houd van volle, lange wimpers en hoop natuurlijk dat deze mascara hiervoor gaat zorgen.

De mascara zelf zit in een kartonnen met plastic verpakking en de huls is geel/goud-kleurig met turquoise accenten. Ik vind dit persoonlijk niet de meest mooie kleurencombinatie ooit, maar goed, als de mascara écht zo goed werkt wil ik dat best voor lief nemen. In de huls zit 9,5 ml mascara, wat een vrij gangbare hoeveelheid is.

Maybelline The Colossal Big Shot mascara

Het borsteltje ziet er zo uit. Het steeltje is gebogen (geen idee waarvoor dat is?) en de haartjes zijn vrij kort en staan dicht bij elkaar. Het zijn ‘echte’ haartjes. De laatste tijd gebruik ik vooral mascara’s met een siliconen borsteltje (zoals deze), dus hier moet ik weer even aan wennen. Op het eerste gezicht ziet de mascara er prima uit.

Dit is het resultaat! Om eerlijk te zijn ben ik niet zo enthousiast als ik had verwacht. Oké, de mascara maakt mijn wimpers mooi zwart, geeft duidelijk wat meer volume en separeert mijn wimpers ook mooi. Maar: ik vind het resultaat geen volle wimpers. Zo jammer! Ik vind dit geen fantástische mascara, ook al zijn vele anderen er lyrisch over. Misschien komt het omdat ik mijn wimpers net zwart had laten verven? Dat het effect daardoor wat minder imposant is? Ik heb wel een krultang gebruikt trouwens, maar dat doe ik altijd voordat ik mascara aanbreng. Er blijven trouwens geen klodders mascara aan het borsteltje hangen, waardoor je subtiel te werk kan gaan. Maar dat is denk ik ook de reden waardoor mijn wimpers niet zoveel dikker worden.

Het effect is best mooi, maar ik ben er niet enorm van onder de indruk. Ik zie mijn wimpers graag iets dikker, maar dat lukt met deze mascara niet, zelfs niet na twee laagjes. Hij blijft wel prima zitten trouwens.

Conclusie

Een prima mascara, maar ik vind het niet de hype waard. Hij maakt m’n wimpers goed zwart, separeert ze mooi en geeft ze iets meer volume, maar daar houdt het ook wel op. Het aanbrengen gaat makkelijk en de longlasting is ook in orde. Ik vind ‘m alleen geen €15,49 waard, want dat is wat ik ervoor betaald heb bij Kruidvat.

De Maybelline The Colossal Big Shot mascara is te koop bij de drogist en kost €15,49.