Collistar Soothing Sorbet Cream

Tijd voor een dagcrème review! Vandaag vertel ik je alles over de Collistar Soothing Sorbet Cream. Deze dagcrème belooft een lichte textuur te hebben en je huid een flinke boost te geven door de toegevoegde fruitextracten. Is de Collistar Soothing Sorbet Cream het geld waard?

Sorbet Cream: een nieuw soort crème. Meer dan zomaar een emulsie, het is een nieuw type samenstelling met een verrassend lichte textuur die snel door de huid wordt opgenomen én de waardevolle ingrediënten bij contact met de huid vrijgeeft voor een doelgerichte activiteit. (bron)

De Collistar Soothing Sorbet Cream is een dagcrème met -volgens Collistar zelf- een verrassend lichte textuur. Er zijn in totaal vier varianten verkrijgbaar, die zich elk richten op een ander huidtype:

  • met bosbessen extract – voor de gevoelige huid
  • met aardbei extract – voor de vochtarme huid
  • met framboos extract – voor de ouder wordende huid
  • met zwarte bes extract – voor de onzuivere huid

Ik koos zelf voor crème speciaal voor de gevoelige huid. Eerlijk? Ik vond de turquoise kleur van de tube zo mooi. 😅 Mijn huid is niet héél gevoelig, maar met een crème voor de gevoelige huid zit je altijd goed, vind ik. Ik had ook voor de variant met aardbei extract kunnen kiezen, want ik heb wel eens gehoord dat mijn huid vochtarm is, maar ik wilde gewoon graag de tube met de mooiste kleur, haha. Maar: er zijn dus genoeg varianten om uit te kiezen!

Collistar Soothing Sorbet Cream

De Collistar Soothing Sorbet Cream komt in een kartonnen doosje. Ziet er prima uit wat mij betreft. Er staat niet bijster veel informatie op, dat vind ik wel jammer.

Collistar Soothing Sorbet Cream

Binnenin zit de tube waar 50 ml crème in zit. Volgens mij is dit een vrij gebruikelijke hoeveelheid. De tube ziet er mooi uit vind ik! Buiten het feit dat turquoise mijn lievelingskleur is, vind ik de witte accenten en het goud ook gewoon erg mooi. Een tube is bovendien erg hygiënisch. Waar ik me wel lichtelijk aan stoor is de draaidop. Bij mij valt zo’n ding vaak op de grond. Gewoon niet zo praktisch. Maar goed, als het echt zo’n fantastische crème is neem ik dat wel voor lief.

Collistar Soothing Sorbet Cream

Collistar Soothing Sorbet Cream

De geur van deze variant vind ik niet héél lekker. In de winkel heb ik niet eens even geroken, want ik dacht: dat zit wel goed! Niet helemaal dus. De geur is niet vies, maar hij is gewoon erg sterk aanwezig. En dat terwijl er geen parfum in zit!

De substantie van de crème is inderdaad heel licht. Hij is fijn aan te brengen en ik heb het idee dat ‘ie mijn huid ook echt hydrateert. Maar! Na een paar uur is dat gevoel een stuk minder. Ik weet niet of het aan mijn huid ligt of echt aan deze crème, maar na een paar uur voelt mijn huid licht trekkerig aan. Het is niet kurkdroog, maar niet meer zo gehydrateerd als eerst. Misschien is deze crème te licht voor mij? Had ik toch voor de vochtarme variant moeten gaan? Ik weet het niet, want ik ben geen dermatoloog, maar jammer vind ik het wel. Ik heb het gevoel dat ik deze crème meerdere keren per dag moet aanbrengen voor een gehydrateerd gevoel.

Collistar Soothing Sorbet Cream

Conclusie

De verpakking van de Collistar Soothing Sorbet Cream is mooi en de crème zelf voelt bij aanbrengen goed aan op mijn gezicht. Helaas houdt het daar wel een beetje op. Ik heb de dagcrème nu een aantal weken in gebruik, maar ik merk gewoon dat mijn huid al een paar uur na aanbrengen weer wat droger aanvoelt. Jammer! Ik gebruik juist dagcrème om dit te voorkomen. De geur vind ik bovendien ook niet heel lekker, en dat had ik eigenlijk wel verwacht van een merk als Collistar. Misschien ruiken de andere varianten wel lekker hoor, maar deze vind ik wat tegenvallen. Zeker gezien de prijs van ongeveer 25 euro. Ik denk dat ik ‘m wel ga opmaken, maar opnieuw kopen zal ik niet zo snel doen.

Collistar is te koop bij onder andere Douglas en Ici Paris XL en kost ongeveer 25 euro per stuk.