Aangezien mijn laaste ‘How’s Life?’ update dateert van 11 november 2016, leek het me wel weer tijd om eens een persoonlijk stukje te plaatsen. Want dat is waar deze rubriek om draait: ik vertel hoe het met mij gaat en wat mij bezighoudt in het leven. Vandaag een goede (en vooral leuke) reden voor een nieuw artikel, want ik heb groot nieuws! Ik heb namelijk een huis én een baan! In januari ga ik samenwonen met mijn vriend en eind september ga ik fulltime aan de slag als verhuurmakelaar bij een woningcorporatie.

SAMENWONEN

In juni hebben mijn vriend en ik ons ingeschreven voor een nieuwbouw appartement bij ons in de buurt. We wisten op dat moment niet zeker of we in aanmerking zouden komen (er werd grote belangstelling verwacht), maar wie niet waagt, wie niet wint. Het duurde lang voordat wij definitief iets hoorden. Het kost natuurlijk veel tijd om alle kandidaten te checken en dergelijke, logisch, maar omdat het wat langer duurde dan ik had gedacht begon ik wel te denken dat het niet zou lukken. Mijn verbazing was groot toen ik halverwege augustus gebeld werd. De kans bestond dat wij wél in aanmerking zouden komen! Snel stuurde ik nog wat formulieren op en de volgende dag werd ik al gebeld: we waren de gelukkigen!

Zoals je begrijpt was ik enorm blij met dit telefoontje. Het duurde dan ook even voordat ik het kon geloven. Vorige week hebben wij het acceptatieformulier getekend en dat betekent dat wij de definitieve huurders worden van een mooi nieuwbouwappartement! Het duurt nog een aantal maanden voordat we er in kunnen. Er wordt nu nog volop gebouwd en naar verwachting is dit ergens in januari 2018 klaar. We hebben dus nog even de tijd om het één en ander te regelen. De woning wordt helemaal kaal opgeleverd, dus we gaan zelf vloeren leggen en behangen/verven. Ook het kopen van meubels staat op de planning, want doordat we allebei nu nog thuis wonen hebben wij maar weinig meubels. Gelukkig hebben we het afgelopen jaar al veel uitzet spullen verzameld, dus dat scheelt.

De komende maanden zullen dus vooral in het teken staan van het kopen van meubels, het uitzoeken van een keuken enzovoorts. Er komt best veel bij kijken, maar ik (we) vind het vooral hartstikke leuk om te doen. Het begin is gemaakt, want vorige week kochten wij een bank (waar ik helemaal verliefd op ben), een tv-meubel en een kast voor in de woonkamer. Nu de rest nog. 😉

EEN FULLTIME BAAN

Naast voorbereidingen treffen voor de verhuizing, zal de komende tijd ook in het teken staan van starten met mijn nieuwe, fulltime baan! Ik schreef al eerder dat ik na het afronden van mijn hbo-opleiding geen master wilde gaan doen, maar wilde gaan werken.

Zodra ik klaar ben met school hoop ik snel een leuke baan te vinden en dan wil ik lekker veel gaan sparen. (uit: How’s Life #9)

De komende tijd ga ik mij focussen op solliciteren, zodat ik hopelijk snel een leuke baan heb waar ik mijn kennis in de praktijk kan brengen. (uit: Afgestudeerd – ik kon het wél)

Begin juni begon ik al met solliciteren, want op dat moment was ik bíjna afgestudeerd. Ik focuste me vooral op banen in de corporatiesector, omdat ik hier graag in verder wilde. Ik vond de corporatiewereld zo leuk, en de onderwerpen zo interessant! Al snel liep ik tegen het feit aan dat bijna overal gevraagd werd om ervaring. Ik heb redelijk wat stages gelopen de afgelopen jaren, maar werkervaring binnen deze sector had ik niet veel. Het solliciteren viel dus niet helemaal niet mee en ik ontving regelmatig afwijzingen.

Een paar weken geleden stuitte ik via LinkedIn op een vacature, geplaatst door een recruiter. Ik reageerde, werd door hem gebeld, en twee dagen later hadden we een leuk gesprek. Een week later had ik een gesprek bij de betreffende woningcorporatie en een paar dagen later hoorde ik dat ze mij graag wilden aannemen. Toen ik werd gebeld en het nieuws te horen kreeg, kon ik ook dit bijna niet geloven. Had ik binnen een paar weken nou echt een huis én ook nog eens een baan?!

EERST VAKANTIE

Op het moment dat jullie dit lezen ben ik eerst nog even aan het genieten van een vakantie in Griekenland! Eindelijk. We gaan expres wat later in het jaar, omdat ik op het moment van boeken nog niet zeker wist of ik mijn studie op tijd zou halen. Achteraf was dat nergens voor nodig geweest, want ik heb alles in één keer gehaald. Maar goed, better safe than sorry. Wanneer ik terug ben ga ik beginnen met mijn nieuwe baan en daar heb ik ongelofelijk veel zin in!

~~~

Veel goede berichten dus. In een paar maanden tijd afgestudeerd, een baan gevonden én ik ga ook nog eens samenwonen. Ik weet nog niet zeker of ik wat updates zal plaatsen omtrent het samenwonen en de verhuizing, dus laat vooral weten of je daarin geïnteresseerd bent of niet!

Tot de volgende keer! X