Luxemburg

Een tijdje terug was ik een lang weekend in het mooie Luxemburg. Het kleine, aan Duitsland, Frankrijk én België grenzende landje had ik eenmaal eerder bezocht (als kind), maar ik wilde er graag nog eens heen omdat het er zo mooi is. Zo gezegd, zo gedaan. Mijn vriend en ik vertrokken op een zonnige dag richting het zuiden en hadden een ontzettend leuk weekend met alleen maar goed weer. Kijk mee naar een aantal foto’s van Luxemburg.

\

Leuk weetje: de naam Luxemburg is afkomstig van Lucilinburhuc, dit betekent kleine burcht.

We hebben gedurende het weekend onder andere Luxemburg Stad bezocht. Dit is zeker een aanrader! Het is een prachtige historische stad met mooie straatjes en pleintjes. Ook kun je er prima winkelen en musea bezoeken. Er is genoeg te doen! Wij hebben onder andere een citytour gedaan met een dubbeldekker, zo kom je net even wat meer te weten over de stad. Verder vonden wij het erg leuk om lekker rond te rijden en meer te zien van de prachtige omgeving.

Luxemburg is een klein landje, maar dat betekent niet dat er weinig te beleven valt. Zo zijn er bijvoorbeeld tal van bijzondere burchten en kastelen te bezoeken. Wij bezochten het kasteel van Beaufort (een ruïne) en op de laatste dag Kasteel Vianden. Vooral dit laatste kasteel vonden we allebei ontzettend mooi. Zeker een aanrader! Verder is het leuk om bijvoorbeeld te gaan kanoën in Luxemburg, omdat de natuur zo mooi is. Dit hebben wij -zoals op de foto’s te zien is- ook gedaan.

Al met al een zeer geslaagd weekend. Ik kan Luxemburg iedereen aanbevelen!

Ben jij wel eens in Luxemburg geweest?