Mascha Planner

Ik houd van organiseren, ik houd van lijstjes en ik houd van agenda’s. Toen ik ontdekte dat Mascha Feoktistova een eigen planner uitbracht, was mijn interesse meteen gewekt. Mede door Mascha ben ik begonnen met bloggen. In 2008 bekeek ik haar filmpjes op Girlscene en later werd ik vaste bezoeker van haar blog Beautygloss. Ik volg Mascha dus al een hele tijd! De Mascha planner is een stuk lager geprijsd dan bijvoorbeeld de Passion Planner (die ik eerst wilde aanschaffen), dus de keuze was voor mij snel gemaakt. Hoe bevalt de Mascha planner mij en hoe gebruik ik hem? Ik ga het je vertellen!

Mascha Planner

Mascha Planner

Mascha Planner

Mascha Planner

Mascha Planner

OVER DE MASCHA PLANNER

De Mascha Planner is een planner om je leven structuur te geven. De reden waarom deze planner mij zo ideaal leek is het feit dat je ‘m geheel kan invullen naar eigen wens. Er zijn maandoverzichten, weekoverzichten en aparte notitievellen. In de weekoverzichten zitten verschillende vakjes die je zelf kan invullen. Enorm handig als je het mij vraagt, want zo kan je alles bijhouden/plannen wat je zelf wil. Bij de planner zitten een aantal extra’s, zoals een apart notitieboekje, twee kaarten, maandstickers en labelstickers. Eigenlijk alles om de planner volledig te customizen en aan te passen naar eigen wens.

De planner bevat 60 weken. Heb je iets niet goed ingevuld, dan scheur je de bladzijde er gewoon uit en heb je alsnog genoeg weken om een jaar lang naar hartenlust te plannen. Er zitten geen vaste data in, dus je kan hem op ieder moment van het jaar gaan gebruiken. Dit vind ik zelf enorm handig. Wanneer ik op vakantie ben kan ik de planner gewoon even niet gebruiken, om daarna weer verder te plannen.

Mascha Planner

Mascha Planner

Mascha Planner

Mascha Planner

HOE IK DE PLANNER GEBRUIK

Ik heb de Mascha Planner inmiddels een goede maand in gebruik en daarom kan ik goed vertellen over hoe ik deze gebruik en wat ik ervan vind. Om te beginnen: ik vind de planner enorm handig! Nu vind ik alle planners handig (want: love plannen), maar deze vind ik vooral handig vanwege de losse vakjes en de ontbrekende data. Je zit niet vast aan weeknummers en data, waardoor je de planner op ieder gewenst moment kunt gebruiken zonder bladzijdes te verspillen. Er is genoeg ruimte om van alles en nog wat bij te houden. Wat ik ook leuk vind zijn de stickers. Ik houd er niet van om de hele planner met stickers te versieren, maar af en toe een leuke sticker vind ik prima. De labelstickers gebruik ik overigens wel altijd, die zijn gewoon enorm handig.

Mascha Planner

Tot nu toe heb ik alleen de weekoverzichten gebruikt, en niet de maandoverzichten. Ik weet nog niet helemaal wat ik daarin zal bijhouden. Afspraken en dergelijke schrijf ik in de weekoverzichten, dus dat lijkt me nogal overbodig. Misschien verjaardagen? Maar aan de andere kant: daar heb ik een kalender voor. Hier ben ik dus nog niet helemaal over uit.

De weekoverzichten gebruik ik dus wel. In de bovenste (grootste) vakjes schrijf ik afspraken en dergelijke. De vakjes daaronder gebruik ik voor onder andere to-do-lijstjes, en soms ook voor wat ik die dag ga eten. Ik houd er wel van om mijn voeding bij te houden namelijk. Het vakje helemaal rechts gebruik ik ook voor to-do-lijstjes, voornamelijk als ik taken niet per sé op een bepaalde dag hoef te doen, maar die gewoon ergens in de betreffende week gedaan moeten worden.

Mascha Planner

De notitiepagina’s gebruik ik voor van alles en nog wat. Ik heb bijvoorbeeld een vakantie inpaklijst gemaakt zodat ik niks vergeet, maar ook een lijstje met gezond en lekker eten, zodat ik hier aan denk. Je kan er alle kanten mee op! Er zijn genoeg notitiepagina’s, en daar ben ik erg blij om. Ik had namelijk twee pagina’s ‘verpest’, maar omdat er genoeg plek is voor notities kon ik die er prima uitscheuren. Opgelost.

WAT VIND IK ERVAN?

Ik vind de Mascha Planner in eerste instantie erg mooi om te zien! Hoewel ik nooit zo erg ben van de gouden accenten, staat het in combinatie met het lila erg mooi. De planner voelt stevig aan: de kaft is van wat dikker karton. De ringband houdt alle pagina’s netjes bij elkaar. Wat ik wel mis is een lintje, zodat ik makkelijk bij een bepaalde week kan komen. Dit is prima zelf te maken natuurlijk, maar het had handig geweest als het er bij had gezeten.

De binnenkant van de planner vind ik enorm leuk en mooi vormgegeven. De frisse pasteltintjes doen clean aan, maar geven het geheel toch wat vrolijks. Hele volle pagina’s vind ik persoonlijk wat onrustig, maar het is goed mogelijk om de planner te versieren met stickers, kaarten enzovoorts. Er is genoeg plek! Erg leuk dat er zoveel bijpassende stickers bij zitten. Het bijgeleverde notitieboekje heb ik nog niet gebruikt, maar het is ideaal dat dit er extra bij zit. Met deze planner kan je naar hartenlust plannen!

Wat ik wel jammer vind, en dat heeft eigenlijk niks met de planner zelf te maken, is mijn eigen gebrek aan creativiteit soms. Ik had van tevoren bedacht om de gehele planner mooi te versieren en te voorzien van mooie letters en dergelijke, maar mijn creativiteit laat me een beetje in de steek. 😅 Het lijkt me leuk om een cursus handletteren te doen bijvoorbeeld, zodat ik de planner wat makkelijker kan opleuken. Maar zoals ik al schreef: dit allemaal heeft meer met mijn eigen perfectionisme te maken dan met de planner zelf.

Conclusie? Ik kan de Mascha Planner zeker aanraden! Het is enorm handig om wat structuur aan je leven te geven. Daarnaast vind ik het persoonlijk ook leuk om lekker met die planner bezig te zijn. De prijs is misschien wat hoger dan voor een ‘normale’ agenda, maar je kan er zoveel meer kanten mee op. En je krijgt er natuurlijk veel extra’s bij. Ik vind het het geld zeker waard.

Ik heb de Mascha Planner gekocht bij Bol.com, maar hij is ook te koop via andere boekhandels. De planner kost €25.

Zou jij overwegen de Mascha Planner te kopen? Waarom wel/niet? Let me know!