Etos is vorig jaar begonnen met het vernieuwen van het eigen merk en ik ben steeds meer fan aan het worden! Vorig jaar liet ik al mooie nieuwe make-up zien, en vandaag is het de beurt aan een product wat ik heb ontdekt door een collega: het Etos overnight handserum. Met dit koude weer kunnen mijn handen wel wat extra hydratatie gebruiken en daar is dit serum perfect voor. Lees snel verder voor mijn bevindingen.

Volgens Etos zelf is dit serum “een verzorgend nachtserum dat de conditie van de huid verbetert terwijl je slaapt.” De formule is verrijkt met verzachtend allantoïne, voedende argan-olie en vitamine E die de huid helpt te beschermen. Klinkt goed natuurlijk! Ik had nog niet eerder een serum gebruikt dat speciaal voor ’s nachts is, maar ik moet zeggen dat ik hem ook niet op die manier gebruik. Het rozegekleurde pompje staat sinds een aantal weken op mijn bureau op het werk en zodra ik merk dat mijn handen droog worden, haal ik er een paar pompjes uit en smeer ik mijn handen ermee in.

Op de ingrediëntenlijst zie ik vooral verzorgende bestanddelen zoals glycerine, arganolie en zonnebloemolie. Er zit wel wat parfum in, maar niet veel, aangezien dit bestanddeel bijna als laatst genoemd wordt. Al met al een prima ingrediëntenlijst. De prijs van het Etos Overnight handserum is trouwens ook prima: je betaalt €2,99 voor een flesje van 30 ml.

Meerdere pompjes zijn wel nodig om allebei je handen te kunnen voorzien van een laagje serum. Maar: er zit best veel product in, dus ik verwacht dat je er best een lange tijd mee kan doen. Het serum trekt erg snel in (fijn!) en laat geen plakkerig laagje achter. Ik kan op mijn werk meteen weer verder met waar ik mee bezig was. 🙂 Het serum ruikt ook lekker trouwens, door het vleugje parfum wat erin zit. Het is licht zoetig, maar zeker niet overheersend.

Na gebruik blijven mijn handen gedurende lange tijd lekker zacht en voelt de huid niet trekkerig aan. Precies zoals ik verwacht van een handserum. Wat het resultaat precies is na een nacht intrekken weet ik niet, maar ik verwacht dat de werking hetzelfde is. Met dit soort producten maakt het in principe niet uit of je het overdag of ’s nachts gebruikt. Ik denk zelfs dat overdag beter is, omdat je het ’s nachts misschien onbewust afveegt aan je deken.

Conclusie

Dit serum is ideaal wanneer je last hebt van droge handen: het smeert goed uit, trekt snel in en laat geen vettig laagje achter op de huid. Wel voelen mijn handen goed gehydrateerd en dat blijft lang het geval. Het pompje is snel en hygiënisch in gebruik. De prijs is zeker een pluspunt: voor nog geen drie euro heb je een pompje.

Het Etos Overnight handserum is uiteraard te koop bij Etos.