MOOK pancakes

Het is al even geleden dat ik een lekkere maaltijd nuttigde bij MOOK Pancakes in Amsterdam, maar omdat het zo’n succes was wil ik er graag nog het één en ander over vertellen. Ze hebben er namelijk de lekkerste pancakes die ik ooit gegeten heb! Absoluut een aanrader om naartoe te gaan als je in de buurt bent.

MOOK pancakes

Toen ik MOOK voor het eerst bezocht hadden ze nog maar één vestiging, maar inmiddels is er een tweede geopend in hartje Amsterdam. Nog meer mogelijkheden dus om eens lekker te gaan ontbijten of lunchen met pannenkoeken. Je vindt MOOK in de De Clercqstraat en de Jodenbreestraat. Dat laatste filiaal is net geopend.

Wat me vooral opviel aan MOOK is dat de ruimte lekker licht is, gecombineerd met veel planten. Verder vind ik het leuk en modern ingericht.

MOOK pancakes

MOOK pancakes

MOOK pancakes

Er staan nogal wat verschillende soorten pancakes op het menu. Er is voor ieder wat wils. De eerste keer ben ik voor The Blue Magic Deluxe gegaan. Heel smakelijk was dat! Ik ben sowieso al een fruitliefhebber, maar in combinatie met de pancakes zelf, de maple syrup en de geraspte kokos was het helemaal geslaagd. Ze hebben er ook heel lekkere verse sapjes trouwens! Die met peer is mijn favoriet.

MOOK pancakes

MOOK pancakes

MOOK pancakes

Dit is The Blue Magic Deluxe. ZO LEKKER! Ik krijg er spontaan honger van nu ik de foto’s weer zie. Het lijkt misschien wat weinig op de foto’s, maar het is echt een behoorlijke portie. Nu kan ik best veel eten ;-) dus voor mij was het niet zo’n probleem. Wat wél heel vullend is -en wat ik zelfs bijna niet op kreeg- is The Mancake. Die nam ik tijdens mijn tweede bezoekje aan MOOK, en die is nog net even wat heftiger. Maar wel lekkerder, vind ik persoonlijk. Dit zijn pancakes met bacon, cheddar kaas, gegrilde uien en maple syrup. Het is een hele hap, maar wel echt gigantisch lekker.

MOOK pancakes

Ik had hier ietsje blijer kunnen kijken, maar waarschijnlijk wilde ik het liefst zo snel mogelijk beginnen, haha.

Ben je in Amsterdam? Ga dan echt eens naar MOOK Pancakes. Ik ben fan en wil er binnenkort graag weer eens eten. Helaas kan je er niet reserveren dus het is echt afwachten of ze plek hebben. De eerste keer dat ik ging heb ik even moeten wachten, maar gelukkig liep het redelijk snel door.

Ben jij wel eens bij MOOK Pancakes geweest?