Hey hallo, welkom bij een nieuw fotodagboek. Ik ga je weer meenemen in de afgelopen weken. Dit keer met onder andere: binnenkijken in ons nieuwe huis (waah), de feestdagen en.. een spannend bezoekje aan het ziekenhuis.

♦ Laat ik beginnen met deze heerlijke Amerikaanse pancakes die ik maakte op een zondagochtend. Het recept komt uit de Bakbijbel van Rutger (die van Heel Holland Bakt). En ze waren me een partijtje lekker!

♦ Weer eens naar de Ikea. We wilden graag een spiegel hebben (die je in dit artikel ziet) en ze hadden hem gelukkig op voorraad. Ik vind dit een heel gaaf muurtje zo met al die lijsten.

♦ Bij Etos spotte ik dit mooie palette met highlighters en blushes. Ik heb het laten liggen omdat ik al (te) veel make-up heb, maar ik stuurde het wel door naar een vriendin.

♦ Bijna iedereen was vrij op kantoor, en aangezien er nog maar één koekje in de trommel zat, vond ik dat ik die wel mocht hebben. 😇 Die met chocola zijn favoriet.

♦ Eindelijk was het zo ver: voor het eerst kijken in ons nieuwe huis! Woehoe. Ik vond het heel leuk en bijzonder om er voor de eerste keer rond te lopen. Het viel me op dat alles al bijna klaar was. Er moesten nog wat kleine dingetjes gebeuren en de keuken moest nog geplaatst worden, maar verder vond ik het er al vrij ‘af’ uit zien!

♦ Knuffelen met m’n lievelingskat.

♦ M’n opa is jarig op de dag voor Kerst, dus meestal gaan we daarheen en zijn er alvast wat cadeautjes. Ik vind het altijd zo gezellig met de open haard.

♦ KERST! Ik wilde net als vorig jaar weer een officiële kerstfoto met m’n vriend, haha. We hebben op Eerste Kerstdag een grote kerstbrunch gehouden bij ons thuis voor de hele familie, en ’s avonds hebben we -zoals heel Nederland denk ik- gegourmet. Op Tweede Kerstdag gingen we eten bij mijn vriend zijn ouders.

♦ Vlak voor Oudjaar ging ik op kerstspullen jacht. Er is heel veel sale rond die tijd en het leek me het ideale moment om alvast kerstspullen voor onszelf te kopen voor volgend jaar. 😉 Je kan het maar vast in huis hebben! Ik kocht met 50% korting deze kerstboom bij Kwantum.

♦ Een dag later reed ik naar Intratuin om met 40% korting deze kerstversieringen te kopen. Je bent een echte Nederlander of niet, haha. Ik ben hier MEGA blij mee, alles is zo mooi en past perfect bij elkaar.

♦ Oud en Nieuw was een gezellige dag. Ik begon al vroeg met het voorbereiden van het avondeten (m’n moeder was helaas ziek) en daarna maakte ik vier grote schalen met oliebollendeeg. ’s Middags was het tijd om te bakken! M’n zusje en ik wisselden elkaar af en het ging lekker snel allemaal.

♦  ’s Avonds kwam er wat familie langs en hadden we een gezellig, rustig avondje thuis. Voor het eerst in jaren dat ik oudjaar thuis vierde maar ik vond het helemaal prima, want ik had het de weken ervoor erg druk gehad. We aten lekker zelfgemaakte oliebollen, speelden 30 Seconds en luisterden muziek.

♦ Op 3 januari stond er iets spannends op de planning: ik werd namelijk geopereerd aan beide ogen. Om een lang verhaal kort te maken: als kind heb ik een lui oog gehad, hier ben ik toen aan geopereerd, maar de laatste jaren kreeg ik steeds meer klachten en had ik veel moeite met recht kijken. Autorijden en achter de pc zitten was bijvoorbeeld heel vermoeiend. Gelukkig kon hier iets aan gedaan worden! We moesten vroeg in het ziekenhuis zijn en rond half 4 mocht ik alweer naar huis. Alles is me heel erg meegevallen gelukkig en ik heb niet zoveel pijn gehad. En.. m’n ogen staan nu helemaal recht volgens de orthoptiste. YAY! 🎉  Deze foto is op dag vier gemaakt trouwens, en dankzij het filtertje lijkt het minder eng dan het in werkelijkheid eruit zag. 😂

♦ Ik kreeg zoveel lieve berichtjes (die ik de eerste dagen niet zelf kon lezen 😂) en kaartjes. Heel lief. Terwijl ik dit typ is het 1,5 week geleden en kan ik zelfs al weer achter de computer zitten. Vooral de laatste dagen gaat het een stuk beter en op wat irritatie van de hechtingen na heb ik bijna geen last meer van de operatie. En het is zo’n verademing om gewoon normaal recht te kunnen kijken!

Tot de volgende keer. X