Zoals jullie wellicht al weten ga ik in februari het huis uit. Ik ga samenwonen met mijn vriend in een nieuwbouw appartement. Sinds we dit weten hebben we al het één en ander voorbereid en uitgezocht, want we hebben straks natuurlijk een heel huis wat ingericht moet worden! Het leek me leuk om de interieur aankopen die we tot nu toe al hebben gedaan. Kijk mee!

Woonkamer

Hierboven zie je een selectie van meubels die we hebben uitgezocht voor in de woonkamer. De allereerste aankoop was de bank! Ik liep op een avond met mijn moeder Profijt Meubel binnen omdat ik een mooie bank had gezien in de folder. Ik móest hem even in het echt zien. En ik was er spontaan verliefd op. 😉 De kleur, het model, de zwarte metalen sledepoot. Precies wat ik mooi vind. Gelukkig vond mijn vriend het ook een mooie bank en zo hebben we die als allereerst besteld. Het is een driezits geworden, en omdat de leuningen smal zijn is het echt een ruime bank. Hij zit ook heel lekker, ook niet geheel onbelangrijk.

Hierna hebben we een tv-meubel en kast uitgezocht voor in de woonkamer. Deze zijn afkomstig van Leen Bakker en zijn van de serie ‘Yannick’. De grijs eiken kleur vonden we beiden mooi en ook het blad bovenop, wat Leen Bakker ‘natuursteen look’ noemt, vonden we allebei niet verkeerd.

De eetstoel die je hierboven ziet hebben we nog niet besteld, maar we zijn er wel over uit dat dit het gaan worden. Ook dit artikel is afkomstig van Profijt Meubel. Het is de eetstoel genaamd ‘Averoy’. Er bestaat ook een bankje van, die wij in eerste instantie ook héél graag erbij wilden. Helaas zijn we er nog niet uit wat voor eettafel we nemen (rechthoekig of rond – en welke maat?), dus een bankje zit er voorlopig niet in. Toch ben ik erg blij met de keuze voor deze stoelen. Ze passen mooi bij de bank en de andere meubels die we al hebben.

Gang

Hierboven zie je wat items voor in de gang. Alles is afkomstig van Ikea! Liefde voor deze winkel met zoveel handige opbergoplossingen. De kapstok heet ‘Pinnig’. Je bevestigt hem met twee schroeven aan de muur en zo heb je een stevige, handige kapstok, inclusief bankje en ruimte voor schoenen. Er bestaat ook een los schoenenbankje/rekje van, die hebben we erbij aangeschaft. Hierboven komt de spiegel te hangen. Deze heet ‘Nissedal’.

Slaapkamer

Bron: Ikea

Het bed wat we in gedachten hebben komt ook van Ikea. Nogmaals: ze hebben zoveel slimme en handige meubels! Ik houd ervan. Dit bed is ook zo’n pareltje wat mij betreft. Er zitten vier grote laden onder waarin je allerlei dingen kan opbergen. Ons huis is zeker niet klein, maar het is ook geen villa, dus alle extra opbergruimte is welkom. Het bed is van de ‘Malm’ serie. Ze hebben er ook nachtkastjes en ladekasten van, in allerlei kleuren. Wij nemen bovenstaande kleur: zwartbruin.

Bron: Ikea

In de slaapkamer komt een Ikea Pax kledingkast van 2 meter breed! 😍 Dit is voor mij echt een soort droom die uitkomt, haha. Ik heb al jaren mijn kleding verdeeld over twee kledingkasten (ook in twee verschillende kamers) dus ik kijk enorm uit naar het moment waarop ik al mijn kleding gewoon op één plek kan bewaren. En dan nog wel in zo’n mooie kast die helemaal naar eigen inzicht is ontworpen. Hierboven zie je niet precies de kast zoals hij wordt, maar het geeft wel een goed beeld vind ik. Ook dit meubel wordt zwartbruin van kleur.

~~~

Tot zover de interieur aankopen die we al hebben gedaan! Ik vind dit hele proces echt ontzettend leuk. Het uitzoeken van een eet- en salontafel is wel een dingetje. Een geschikte eettafel dachten we te hebben gevonden, maar na de eerste keer meten in het huis bleek dit misschien wat aan de grote kant en niet op de plek te kunnen die we in gedachten hadden. Hier moeten we dus nog even goed over nadenken.

Hoe ziet jouw (droom)interieur er uit?