stokbroodje pittige kip

Inmiddels is het weer wat koeler buiten, maar de afgelopen maand is het natuurljk behoorlijk warm geweest. Met die hitte hadden mijn vriend en ik vaak allebei geen zin om uitgebreid te koken. Veel te warm! Wat ik met die tropische temperaturen wel graag eet is stokbrood. En dan niet een saai stokbroodje, nee, ik heb het over een lekker stokbroodje met pittige kip, paprika en ui. En daarbij bijvoorbeeld een frisse salade. Ik heb zelf een receptje verzonnen en deel dit vandaag met je!

stokbroodje pittige kip

stokbroodje pittige kip

Benodigdheden

(voor ongeveer twee personen)

  • stokbrood
  • 250-300 gram kipfilet
  • bakboter of olie
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • theelepel sambal oelek
  • scheutje ketjap manis

Bereidingswijze

Snijd de ui in stukjes en de kip en paprika in blokjes. Verhit in bijvoorbeeld een wokpan wat bakboter of olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg kort daarna de blokjes kipfilet toe en bak deze totdat ze gaar zijn. Doe hierna de stukjes paprika erbij, samen met de ketjap en sambal. Laat dit even kort pruttelen en snijd ondertussen het stokbrood.

Tip: voeg eerst een klein beetje sambal toe in plaats van gelijk alles. Ik heb het zelf al eens veel te pittig gemaakt per ongeluk. ;-) Geen aanrader.

Serveer het stokbrood en de kip op een bord met eventueel nog een lekkere, frisse salade erbij. Perfect voor een warme dag en ook lekker snel klaar.

Eetsmakelijk!